3 morcovi, 2 cepe, 1 telina mica, o radacina de patrunjel, carne de pui, sare, piper, patrunjel verde; pt turnatei: 2 oua, 4 linguri de faina, sare dupa gust;
Mod de preparare:
Carnea impreuna cu legumele si putina sare se pun la fiert intr-o cratita. Intre timp se bat cele doua oua foarte bine de preferat cu mixerul pt a iesi compozitia cat mai fina. Se adauga sarea si cele 4 linguri de faina. Se amesteca (mixeaza) pana cand compozitia devine foarte fina. Intr-o alta cratita se pun la fiert aprox 1.5 litri de apa cu o lingura de ulei si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba..lasam focul la mic, iar compozitia pt turnatei o punem intr-o punga pe care o gaurim cu un betisor pt frigarui..sau orice altceva in functie de cat de grosi dorim sa iasa...apoi incepem sa-i turnam cu punga in cratita cu apa..mestecand mereu cu lingura pt ca ei se inmultesc f repede si raman la suprafata. Dupa ce toti turnateii sunt gata....ii strecuram si trecem peste ei un jet de apa rece, iar apoi ii punem in cratita cu supa. Deasupra se presara patrunjel tocat si pofta buna!!
Mod de servire:
Supa se serveste calda sau rece cu patrunjel tocat deasupra