1 lingura ulei de masline extra-virgin 700g ciuperci (dupa preferinta) taiate in felii subtiri 1 ceapa medie, cubulete 3 linguri de faina 2 linguri de boia de ardei 2 linguri de marar uscat 4 cesti supa de ciuperci sau supa de carne de vita 2 cesti de lapte degresat 700g cartofi, curatati si taiati in cubulete 1/2 ceasca smantana dulce 3/4 lingurita de sare
Mod de preparare:
Caliti ciupercile in uleiul incins pana cand se evapora lichidul, amestecand ocazional - cca 10 - 15 minute.
Reduceti focul la mediu si gatiti, amestecand frecvent, pana cand ciupercile sunt foarte moi, inca 3-4 minute. Adaugati faina in ploaie, boia de ardei, sarea si mararul, iar dupa 15 secunde incorporati supa, laptele si cartofii, lasand sa fiarba pana cand cartofii sunt fragezi. Dupa ce s-au fiert, toata compozitia se pune intr-un procesor de alimente si se amesteca dar nu complet, incat supa sa mai aiba bucatele mici de ciuperci vizibile.
Supa crema se serveste calda cu smantana.
Informatii nutritionale pe portie: 232 calorii, 6g grasimi (2g sat, 3g mono); 37 mg de colesterol; 37g carbohidrati, 10g proteine; 4g fibre; 703 mg de sodiu; 971 mg potasiu