500 grame linte, uscata 300 gram carne-sunca 1,5 l apa 2 buc ceapa 1 lingurita cimbru 1 lingurita maghiran sare 1 dl praz taiat 2 cuburi concentrat 1 feliuta ghimbir
Mod de preparare:
Lintea se inmoaie in apa calduta cu o seara inainte. Se stoarce de apa in care a stat la inmuiat si se fierbe cu sare. Se adauga sunca si se fierbe pana se inmoaie. Sunca se scoate inainte ca lintea sa fie fiarta. Se spumeaza supa in timpul fierberii. Lintea e fiarta dupa aprox. o ora.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se adauga la supa ceapa taiata, ghimbirul si prazul, apoi condimentele si concentratul cuburi la sfarsitul fierberii. Se dilueaza cu apa daca e necesar.
Se trece prin blender. Se taie sunca cubulete si se adauga in supa.
Supa se serveste cu mustar pe marginea farfuriei si cu paine.
Mod de servire:
Supa se serveste cu mustar pe marginea farfuriei si cu paine.