1 lingura ulei de masline 15g unt 1 ceapa medie, decojita si taiata cubulete 1 cartof mediu, decojit si taiat cubulete un buchetel de frunze de spanac 2 crengute de menta 750ml supa de pui sau de legume 200-240g mazare sare, piper si lamaie dupa gust putin patrunjel tocata marunt
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita mare apoi se adauga untul. Dupa ce s-a topit, se adauga ceapa, cartofi, si se amesteca bine.
Se adauga aproximativ doua treimi din spanac, se amesteca din nou, se pune menta, un capac pe tigaie si se lasa la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute, pana cand legumele se inmoaie.
Adauga 500 ml de supa, se aduce la fierbere si se lasa la clocotit usor pana cand cartofii sunt moi (aproximativ 15 minute). Adauga spanacul ramas tocat, mazarea, si mai lasa cratita pe foc 4-5 minute.
Scoatee tulpina lemnoasa de menta (daca ai folosit-o cu tulpina) si amesteca totul intr-un blender sau procesor de alimente.
Dupa ce compozitia devinr cremoasa se mai lasa putin pe foc (1-2 minute), se condimenteaza dupa gust cu sare, piper negru proaspat macinat si suc proaspat de lamaie. Se presara patrunjel tocat si se poate servi. Dupa preferinta puteti adauga crutoane si putina smantana.