2 lingurite de chimen turcesc 2 kg rosii coapte, tocate 1/2 ceasca ceapa rosie tocata 2 linguri plus 1/4 ceasca coriandru proaspat tocat 2 lingurite ardei Chipotle in sos adobo, tocat 1 ceasca de boabe de porumb la conserva 1 ceasca de apa rece gheata 2 linguri suc de lamaie, sau dupa gust 1 lingurita de sare 1 ceasca iaurt
Mod de preparare:
Pentru a pregati supa: caliti putin chimenul turcesc intr-o tigaie la foc mic, amestecand 1 - 2 minute.
Combinati rosiile, ceapa, 2 linguri de coriandru si ardei Chipotle intr-un blender sau procesor de alimente. Amestecati pana se omogenizeaza, apoi transferati intr-un castron mare. Adaugati chimenul prajit, porumbul, apa, sucul de lamaie si sarea; amestecati pana se combina toate. Bagati la frigider aproximativ 1 ora sau pana cand doriti sa o seviti.
Pentru a pregati iaurtul cu coriandru: intr-un procesor de alimente sau blender se amesteca bine iaurtul si coriandrul. Se lasa la frigider pana la servire.
Supa rece se impare in 4 boluri si se garnisesc cu o lingura generoasa de sos de iaurt cu coriandru.