12 cesti de apa 900g mazare verde proaspata sau congelata 1/3 ceasca marar proaspat tocat marunt, plus crengute pentru garnisit 1 lingurita de sare piper, dupa gust 3/4 ceasca iaurt
Mod de preparare:
Aduceti apa la punctul de fierbere intr-o oala mare. Adaugati mazarea si dati focul la mic amestecand ocazional in decursul a 45 minute.
Transferati apoi mazarea intr-un procesor de alimente, adaugati 1 ceasca de lichid (in care a fiert mazarea) si amestecati pana se omogenizeaza. Crema rezultata se toarna intr-o cratita mare la care se adauga lichidul ramas pentru gatit printr-o sita cu ochiuri fine.
Amestecul se aduce la fierbere pana cand se reduce lichidul cu aproximativ o treime, cca 30 - 35 de minute. Se amesteca mararul tocat, sarea si piperul si se imparte in bolurile de servit, garnisind cu o crenguta de marar si iaurt.
Informatii nutritionale pe portie: 79 calorii, 1g grasimi (0g sat, 0g mono), 2 mg de colesterol; 13g carbohidrati, 6g proteine, 4g fibre; 429 mg de sodiu; 364 mg potasiu