4 ardei rosii curatati de seminte si tocati 4 ardei galbeni curatati de seminte si tocati 2 teline, feliate 2 cepe medii, tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite cimbru proaspat tocat 2 litri baza supa de legume 2 frunze de dafin sare si piper negru proaspat macinat Ingrediente crema de arpagic:
2 linguri crema de branza 1 lingura arpagic tocat marunt sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Pune ardeii rosii si galbeni in doua tigai separate. Imparte telina, ceapa, usturoiul si cimbrul in cele doua vase, apoi cate jumatate din cantitatea de supa de legume in fiecare vas si cate o frunza de dafin. Se aduce la fierbere si se opreste atunci cand legumele sunt moi.
Scoate frunzele de dafin si mixeaza intr-un blender fiecare supa in parte pana se omogenizeaza, clatind blenderul intre supe. Condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat, apoi mai lasa-le 5 minute la foc mic.
Pentru crema de arpagic: amesteca bine crema de branza proaspata cu arpagicul si condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Pentru servire: toarna cantitati egale din fiecare supa in doua cesti separate. Tine cate o cana in fiecare mana si toarna continutul lor intr-un castron in acelasi timp. Se decoreaza cu crema de arpagic si se serveste cu paine prajita