120g faina 140g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 40g unt nesarat 50g ciocolata neagra, topita 1 ou 125ml lapte 1 portocala,doar sucul 3 linguri de zahar tos Pentru crema de portocala cu ciocolata alba:
125g unt nesarat 250g glazura de zahar 2-3 linguri de lapte 50g ciocolata alba, topita 1 portocala, doar coaja 100g ciocolata de portocale
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 170C/325F/Gas 3 si pregateste formele de cupcakes (briose).
Amesteca bine intr-un castron faina, zaharul si praful de copt. Adauga untul si mai amesteca pana la omogenizare.
Intr-un bol separat amesteca ciocolata topita, oul si laptele, apoi incorporeaza totul in compozitia de faina.
Se umplu formele pe 3 sferturi si se lasa la cuptor 15-20 minute, sau pana cand prind o culoare auriu-maro si sunt coapte. Se scot din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca timp de 10 minute.
Intre timp, se amesteca sucul de portocale cu zaharul. Se toarna cu atentie amestecul peste briosele caldute si se lasa la racit complet.
Pentru crema de portocala cu ciocolata alba: bate untul intr-un castron, pana cand devine usor si pufos. Se incorporeaza cu grija zaharul pudra si se mai amesteca inca cinci minute (de preferinta cu un mixer), apoi se poate turna laptele, ciocolata topita si coaja de portocala.
Briosele se decoreaza cu crema obtinuta si se pot servi.
Mod de servire:
Briosele se decoreaza cu crema obtinuta si se pot servi.