2 linguri zahar 2 linguri unt 1/2 ceasca lapte extract de vanilie 2 oua un varf de sare 1 lingurita drojdie uscata 2 cesti faina (sau cat cuprinde) aproximativ 1 l ulei gem de fructe (dupa preferinta) zahar pudra
Mod de preparare:
ncorporati bine zaharul si untul, adaugati laptele caldut si mestecati pana cand untul este topit, dupa care adaugati ouale, varful de sare si extractul de vanilie.
Dupa ce toate aceste ingrediente sunt bine amestecate adaugati drojdia si faina - faina se adauga treptat pentru a nu forma cocoloase - din toate acestea va rezulta un aluat pufos.
Aluatul trebuie framantat aproximativ 5 minute, dupa care se lasa la crescut 1 ora - 1 ora si jumatate, pana se dubleaza in marime.
Dupa acest interval de timp aluatul se intinde cu sucitorul rezultand o grosime de aproximativ 1 cm (presarand dupa nevoie putina faina sa nu se prinda), se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar si se lasa din nou la crescut pentru 30 de minute sau pana se dubleaza in marime.
Intre timp uleiul trebuie sa ajunga la o temperatura de 176 grade C, iar dupa ce aluatul a crescut se scalda in uleiul incins cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand prinde o frumoasa culoare maro. (Important: chiar si dupa ce uleiul la ajuns la temperatura dorita, lasati-l in continuare pe flacara)
Dupa ce s-au racit este timpul pentru umplutura. Pute#355;i utiliza un sac de patiserie #351;i vârful pentru a gauri gogoasa, sau dac#259; nu aveti, doar taiati pur si simplu o fant#259; mica cu un cutit, si impingeti inauntru o lingura de gem. A mai ramas doar sa curarti marginile de gem si sa le presarati cu zahar pudra.