Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117208
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53984
3. Bilantz olguta12 47954
4. J D E monica70 38192
5. A murit Laura! craciunitza 29022
6. Un nou inceput...(2) danangie 27426
7. scrisoare catre mama Picasso 22142
8. Curiozitate! Ana68 21485
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20118
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20052

post an entry in your weblog   Jurnalul lui sofia_misicu  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)

sofia_misicu
Craciun de Nuka
Acest mesaj a fost trimis de sofia_misicu pe data de 25/12/2006 la 01:57 .:. 5734  vizionari .. Exista 18 raspunsuri la acest anunt
Primul Craciun al Nukai. Ma rog, al doilea, insa primul pe care il constientizeaza. Mama vrea sa reproduca pe banda rulanta momente Hallmark.
1. Bradul. Cu trei saptamani inainte de Craciun, mama incepe sa se documenteze de preturile brazilor. Intreaba pe unde apuca cat costa. 2.000.000. Bwahaha. Ce fraieri. Mama stie ca daca astepti pana in ultimul moment cumperi cei mai tari brazi cu 200.000. Asa ca mama umbla prin oras, zambind condescendent la toti taranii care vand la supra pret brazi. A pus chiar ochii pe niste brazi la Aurel Vlaicu care se vand cu 1.500.000 si in fiecare zi, il intreaba pe vanzator cat costa, incercand sa identifice curba descendenta a valorii bunurilor forestiere. Vine ajunul ajunului. Mama porneste la vanatoare de brazi. Dupa o scurta estimare isi zice ca brazii probabil au ajuns la 500.000 - 800.000. Se duce intai la Floreasca. Soc total: peste tot sunt 2.000.000. Nu-i nimic. Pentru asta s-a inventat oborul. Dupa trei rugaciuni, patru scuipaturi in san si mult strans din dinti, mama intra in Obor, unde aparent se mutase intreaga padure neagra (sau ma rog, un mix de padure romaneasca cu una olandeza). Incepe cu inceputul: 2000.000. Bwhahaha! 1800.000(unul schiop si retezat). Nu-i nimic. D-aia s-a inventat fundul Oborului. Ajunge si acolo: inca o padure. That shoul be easy. Dupa cinci ture si o depresie majora pe motiv ca nu o sa mai existe conifere in 5 ani, mama ajunge la concluzia ca estimarile ei au fost incorecte.
"Cat dai bradu asta?"
"2.000.000"
"Va dau 400.000"
"Misca femeie ca blochezi traficul"
Deznadajduita, mama ajunge la gramada de brazi wanna bees: molizii. Se uita la ei, asa mici si neajutorati, nevruti de nimeni si isi zice sa le dea si lor un rost in viata( in moarte mai bine zis). Alege pe cei mai doi pricajiti molizi, da 500.000 si ii ia acasa. Dupa doua tramvaie si o senzatie de durere acuta in maini de la ace, mama intra in casa bodoganind. O intampina Nuka cu o privire perplexa pe fata. Incepe sa dea tarcoale "brazilor". Ii miroase. Nu-i vine sa creada ca mama a adus acasa asa ceva splendid. Ii mangaie, ii mai miroase un pic, protesteaza cand mama rupe niste craci si ii urca pe mese. Umbla prin casa cu trei ace amarate mandra ca Columb dupa descoperirea americii. Incepe impodobitul. Alta desoperire majora: globurile si beteala. Reuseste sa puna mana pe cutia cu ornamente si se hotaraste sa decoreze toata casa. Un glob in pat, altul in tarc, altul la bucatarie, niste beteala pe televizor, un pic in wc-ul. Totul e festiv acum. Molidul saracu insa, arata si mai tragic. Parca l-am luat de la gunoi dupa ce tocmai fusese scos din casa in ianuarie.
dar nu-i nimic, isi zice mama: e un Craciun de tranzitie.
2. Nuka e nervoasa. N-are stare iar mama e in aceasti stare ne-zena. Baby einstein nu mai rezolva nimic. Asa ca mama se hotaraste sa aduca un pic de atmosfera de Craciun in casa si poate, cu aceasi ocazie sa linisteasca copilul. Asa ca pune un CD cu colinde. Colinde compuse de un musulman. Nu-i nimic, o sa fie interesant. Prima melodie suna bine: sunet de pasi in zapada, caini pe ulita, clopoteii zinga zinga: relaxant. Apoi incepe o tanti sa miaune (miorlaie) niste versuri de sezon. Efectul este absolut acelasi si la mama si la fata: si mai multi nervi. Cu o ultima suflare mama baga un baby einstein. Orice e relaxant dupa o asemenea experienta.
3. Tata la Nuka se hotaraste sa faca ceva dragut. Suna la usa si apare ca Mos Craciun cu tolba plina. Intra la Nuka plin de bune intentii si da peste o fetita absolut alarmata. O persoana imbracata din cap pana in picioare in rosu cu o barba care atarna hidos peste o alta barba se apropie de ea. Se da doi pasi inapoi, cauta privirea mamei si tremura spasmic din varfurile buzelor. Si parca nu era de ajuns, monstrul rosu vrea sa o ia in brate. Pentru prima oara, imbratisarea mamei suna bine. Atat de bine incat i s-ar urca si in cap daca ar putea. Partea buna e macar ca mosu scoate cadouri din tolba. Si nu atat cadourile sunt palpitante cat ambalajul lor. In sfarsit, ajung la un compromis: Nuka il tolereaza pe mos, atata vreme cat el da cadouri si sta departe de ea. Cel putin 2 metri.
4. Vine ajunul. Ajunul e de cand lumea momentul in care toata familia se aduna. Avea sa fie o noapte feerica. Mama, obosita dupa o zi de alergat prin casa dupa Nuka, strans de 10 ori cosul de jucarii si o data orezul cu lapte de pe jos, se urneste sa ii caute un costum. Si l-a gasit: o sa fie Craciunita. Din pacate Nuka probabil ca avea alte planuri asa ca in momentul in care mama ii pune blanita alba la gat care sa se asorteze cu ghetutele asemanatoare, Nuka incepe sa urle. Dar un urlet cum nu s-a mai auzit nicicand. Sughiturile si lacrimile in barbie erau vandute in acelasi pachet. La o asemenea reprezentatie, mama da sa isi ia geanta si sa plece. Din pacate nu poate ca Nuka inca nu a invatat cum sa dea mai tare centrala si cum sa duca gunoiul, asa ca nu poate sa fie lasata singura acasa. Solutia cea mai rationala este sa inceapa si ea sa urle. Asa cum estimase, a avut succes. Blocata de insolenta de a fi pusa in umbra de propria mama, Nuka se opreste din sughituri si incepe sa se hahaie. Mama profita si ii pune si cizmulitele, insa lipsa ei de experienta ii este fatala: copilul inca nu se hahaise indeajuns cat sa suporte runda a doua de imbracat in craciunita. Asa ca incepe din nou cu urletele insotite de alergaturi haotice prin casa, incaltata intr-un singur picior. Miscarea browniana a copilului este eclipsata de miscarea asemanatoare a mamei, care alege sa isi bage picioarele in el de Craciun si sa dea iama in votca din frigider. Vocea ratiunii insa ciripeste undeva in coltul mintii spunandu-i ca oponentul are un an si doua luni si ca ar trebui sa ia in considerare acest aspect inainte sa puna mana pe facalet. Inca o incercare si dupa aia chemam oamenii de la protectia copilului. Cu chiu cu vai copilul este in sfarsit imbracat. Insa reprezentatia care a durat mai mult decat se astepta a supt tot farmecul conceptului elaborat dimineata: fata craciunita, mama ren.
5. Dupa un sfert de ora de mers prin frig arctic, mama si fiica ajung la destinatie. Copilul a cedat pe ultima suta de metri si doarme angelic. Mama isi rezerva dreptul de a zace pentru ca stie de ce este in stare BESTIA si cum aceasta comploteaza in somn planul de a distruge farama de craciun ramasa in sufletul mamei. Bineinteles ca bestia se trezeste dupa doar 5 minute si isi face aparitia in lacrimi deoarece blestemata de blanita este in continuare la gat. Dupa indepartarea factorului disturbator, copilul incepe sa vada altfel viata. O camera intreaga de oameni care se uita la ea, o suprafata de desfasurare enorma, un brad, muuulte carti, multe pungi de scormonit si doi caini. Este paradisul. In cinstea acestei descoperiri incepe dansul victoriei. Mai bine spus doua ore de umblat in cerc si tipete de fericire. Rezultatul: o camera intreaga de oameni care nu au schimbat trei cuvinte in schimb au sarit de pe scaun de fiecare data cand progenitura se apropia de un colt, un caine care s-a capatuit cu un tremurici isteric si un covor ud din cauza aceluiasi caine a carui vezica nu a mai rezistat la strigatele de lupta ale bestiei. Vine momentul colindelor si al cadourilor. Mama planuise de o luna venirea lui Mos Craciun. Se sting luminile, incep latraturile familiei (A.K.A colindele) si in sufletul Nukai se strecoara panica. Bestia a simtit ca i se pregateste ceva. Din negura, apare Mos Craciun. Panica atinge apogeul (in acelasi timp cu nota inalta din “domn domn sa-naltam) si copilul incepe sa urle la vederea monstrului rosu. A gasit-o si aici. Este nevoie de 10 minute de alergat prin casa in cerc, izgonirea lui Mos Craciun la polul nord si intreruperea colindelor, pentru ca Nuka sa isi revina. Doua ore de umblat abulic si o intalnire de gradul III creeaza foame. Numai bine ca asistenta se pune la masa. Intr-un colt, ca deobicei cersea Nasta, in altul Leo si in al treilea Nuka. Lui Nuka i se da un colt de paine pentru ca ea cersea cel mai insistent. Insa Nuka nu este zgarcita, asa ca isi imparte paine cu Nasta, eventual oferindu-i-o din gura. Iar Nasta politicoasa, nu refuza. Si asa copilul avanseaza, ajungand la masa, in bratele bunicii. Jumatate de masa din fata Nukai este eliberata. I se lasa la dispozitie numai paine. Vreo cinci felii, sa aiba de unde alege. Acel colt de masa este transformat in pesmet si pahare pline de colturi de paine, care nu au trecut proba de calitate. Bunica se uita cu jind in farfuriile comesenilor si spune cu un pic prea multa convingere ca ea a ales sa sara peste sarmale. Dupa masa, Nuka se hotaraste sa inspecteze ce au primit ceilalti, asa ca da iama in pungile de cadouri. Reuseste sa impodobeasca astfel intreaga casa cu ambalaje, pungi si funde. Oamenii si cauta cadourile si in haosul starnit, Nuka profita si strecoara subtil o parte din argintarie in pungile ei de cadouri. (lucru descoperit mai tarziu de mama). Haituiti, musafirii pleaca, iar cu ultimele puteri mama strange bagajul.

Craciunul ia sfarsit la ora 11, cand, copilul doborat de nevoia fizica de a dormi, isi ia suzeta si se duce sa aiba un cosmar cu monstri rosii.


Nuka si Mama la Nuka

Trimite reactia ta
Next page
# /2  

Tonnia
membru senior

Posted 25/12/06 @ 05:50 Reply with Quote
Sarbatori fericite, Sofia! Iti doresc din toata inima un an mai bun!

Antonia
Back to top

giul
membru incepator

Posted 25/12/06 @ 10:59 Reply with Quote
Iti doresc sarbatori fericite alaturi de fetita .Traiesti o stare frumoasa de care nu esti constienta acum,dar de care iti vei aminti cu drag ,pentru ca an de an Nuka va descopri noi motive sa-ti dea de furca ,dar nimic nu e peste rabdarea si dragostea mamei.LA MULTI ANI !
Back to top

kristinutza
blonda, dar ma tratez.

Posted 26/12/06 @ 14:51 Reply with Quote
La multi ani, Nuka! Sarbatori fericite alaturi de mama ta si de ceilalti care te iubesc!

Da-i in continuare mamicii tale subiecte de povestit, ca parca vad in cativa ani un roman complet cu ispravile tale . Si suntem multi care asteptam capitolele urmatoare.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
Back to top

Sabina
Compozitoarea zapacita!

Posted 26/12/06 @ 15:45 Reply with Quote
sunteti bestiale:)

La noi asa a fost la 2 ani cu Mosu.Si in rest, cu imbracatu samd identic.ba nu.Pe mine ma mai boscorodea si consortu ca sigur gresesc eu ceva.


Va pup tare si s-aveti un Reveillon de pomina!!



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia


Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Back to top

RaluD
membru junior

Posted 27/12/06 @ 00:17 Visit RaluD's Homepage Reply with Quote
Doamne, cat de tare esti, Sofia! M-am recunoscut in povestea ta si am ras cu lacrimi.
Nuka este o minune mica, un "Dennis the menace" la feminin. :)
Asa sunt si ale mele, dar dupa ce trece... e frumos.
Sarbatori fericite si un 2007 bun!

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Primul Craciun pentru bb Andrei! Multumim tuturor celor care au facut posibila aceasta minune!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
Back to top

molotov
nou venit

Posted 03/01/07 @ 23:15 Reply with Quote
Argintarie zici?!? Ha, nenorocitilor, stiam io ca cineva a pus gand rau argintariei din casa mea, numai ca de doi ani o suspectam pe saraca Adina! Masea nevinovata, dom'le! Sa faceti bine sa returnati corpurile delicte, insotite de scuze (inclusiv pentru faptul ca m-ai lasat cu un caine care acum sufera de incontinenta urinara post-traumatica pe fond nervos si o cariera de mos craciun ucisa in fasa...). Si la anu' facem Craciunul la voi, ca sa nu mai incurajam cleptomania copilului...
PS. Dupa cum vezi, mi-am regasit useru si parola.
Back to top

cge
Mama Cool

Posted 04/01/07 @ 10:22 (Edited 04/01/07 @ 10:35) Reply with Quote
Sarbatori fericite, Sofia si Nuka si un 2007 numai cu bucurii!

Tare frumos povestesti.
Asa e si la noi in fiecare an, fiecare zi: o lupta continua intre mine si copii.
E greu, dar si foarte frumos.
Se merita !!
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Back to top

mara03
marca inregistrata

Posted 04/01/07 @ 17:24 Reply with Quote
nuka si sofia, va doresc din suflet un an plin de bucurie si multa sanatate.
iar la urmatorul craciun sa ne povestesti cum si-a luat nuka revansa de la monstrul rosu.




doua fete cucuiete!

***
***majestate***

Back to top

notquiteso
membru junior

Posted 05/01/07 @ 00:24 Reply with Quote
Iar am ras cu lacrimi :)) Parca ma vedeam pe mine la Craciunul viitor :)) ca eu, inconstienta de mine, faceam deja planuri in legatura cu costumul de mos de la anu' :))

POZE
Mami de Dora-Maria (30.09.2006)
Back to top

country girl
Cranberry Crunch

Posted 05/01/07 @ 12:49 Reply with Quote
Nuka si Sofia, va dorim sa aveti parte de liniste, fericire, sanatate si muult noroc in 2007!
Iar noua ne dorim sa nu se usuce cerneala de pe pana Sofiei, din lipsa de timp.
Pupam fetele!
Ina si Ilinca

Ina
Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Next page