Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117177
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 53931
3. Bilantz olguta12 47900
4. J D E monica70 38148
5. A murit Laura! craciunitza 28971
6. Un nou inceput...(2) danangie 27393
7. scrisoare catre mama Picasso 22115
8. Curiozitate! Ana68 21452
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20105
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20022

post an entry in your weblog   Jurnalul lui mamitzica  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
mamitzica
Lumea lui Alex
Acest mesaj a fost trimis de mamitzica pe data de 03/04/2010 la 19:49 .:. 3029  vizionari .. Exista 9 raspunsuri la acest anunt
Lumea lui Alex este populata de citeva personaje reale si foarte multe personaje imaginare sau din desene animate. Lumea lui Alex este aproape perfecta. Pentru ca in lumea lui nu exista timp si spatiu.

Lumea lui Alex este limitata.Consta din mommy,daddy,Slitz(catelul) si niste bunici la distanta unde isi face de cap si pentru care este nepotul perfect indiferent de ceea ce spune sau face. Scoala,care e o chestie uneori interesanta,uneori enervanta pentru ca are de facut proiecte pe care nu le termina intotdeauna fiindca vorbeste cu el insusi sau daca el insusi nu e disponibil cu oricine din jur disponibil sa il asculte.
Mai avem un vecin care face parte din lumea lui Alex si care uneori este cel mai bun prieten,uneori este dusman.Depinde de conjunctura si de interferenta dintre lumea lui Alex si lumea aluia.

In lumea lui Alex timpul este infinit sau inexistent-adica daca eu spun ca ceva dureaza 2 minute se lasa cu vaicareli ca 2minute este foarte mult.Daca eu spun hai sa te imbrac si el raspunde lasa-ma 2 secunde sa ma joc acele 2 secunde pot dura si 2 ore.De unde rezulta ca Einstein nu a fost asa genial pe cit crede lumea.Pentru ca timpul poate stagna ore in sir fara ca un om,sau ma rog pui de om,sa fie constient de asta.

In lumea lui Alex nu exista notiunea de bani-adica mi se spune-am vazut la televizor jucaria X o vreau si eu.Raspunsul meu ca jucaria X e ca si celelalte 20 pe care le avem si costa multi bani ,este rasturnat in momentul in care mi se spune eu am bani(adica circa 1 dolar 25) si vreau jucaria X.Noroc ca tinerea de minte e redusa si daca spun bine o sa o caut il fac fericit pe moment si uita dupa o saptamina cind vede jucaria Y la televizor si o vrea pe aia.Dupa cum, in lumea lui Alex nu ai niciodata destule jucarii.

In lumea lui Alex exista servitori la orice ora din zii sau noapte-daca se trezeste la 2 noaptea ca ii e sete exista un servitor care sa-I aduca apa.Dupa cum dimineata cind se scoala si nu poate merge la wc singur pentru ca e obosit dupa 10 ore de somn exista un servitor care sa-l care in brate si sa-l readuca inapoi.Sintem in procesul de a face in curind interviu pentru un servitor in cadrul orelor de inot;preferam persoana serioasa ,in frac,cu prosoape curate si uscate,dornic de a insoti copilul la ore de inot;cind isi baga capul in apa servitor in cauza are menirea de a ii sterge fata instantaneu in momentul in care copilul ridica fata din apa.Dupa cum consideram sa angajam un alt servitor care sa vina cu batista si sa-I stearga nasul cind copilul stranuta.

In lumea lui Alex nu ne grabim niciodata;desi ii spun de 2 ori ca mai avem 5 minute pina ne imbracam si plecam, pierde vremea aiurea si in momentul in care ii spun acum iti dau jacheta instantaneu vrea sa se joace cu ceva care nu poate astepta pina dupa masa pentru ca devine …trist.Recordul la imbracat,iesit din casa si pornit masina este 7 minute.Daca incep sa-l imbrac la 7 si 5 minute sau 7 si 20 de minute garantat plecam din casa la 7 si 27 de minute.Cred ca nici Einstein nu putea rezolva ecuatia asta.

O chestie care ma scoate din minti este una din ultimele inventii….Alex are 4 periute de dinti(greseala mea,imi asum responsibilities).Dimineata trebuie sa faca o chestie de genul piua care in engleza suna eeny, meeny, miny, moe .
Schepsisul este ca moe trebuie sa fie o anumita periuta;el isi face jocul si daca moe nu pica pe periuta predestinata jocul trebuie refacut.In general jocul sau cintecul se practica o data sau de doua ori;azi dimineata s-a intimplat de 5 ori si oricit ai avea nervii de tari a cincea oara daca tot nu iese moe cine trebuie explodezi ca mine.

Lumea lui Alex este inconjurata de pereti grosi de caramida,izolati bine cam ca si buncarele subterane ale presedintelui american.Astfel se explica faptul ca el nu aude ceea ce I se spune chiar si de 10 ori.Interesant este ca in aceasta liniste totala reusesc sa patrunda numai anumite propozitii de genul vrei ciocolata sau am o surpriza pentru tine.Am dedus ca totusi copilul meu nu este surd ci are un auz foarte selectiv
Mai selectiv decit sotul care aude si ala numai ce ii convine lui.

In lumea lui Alex totul este posibil.Poti sa te uiti la desene animate imediat dupa ce te-ai trezit sau sa ceri ciocolata la micul dejun si biscuiti pentru prinz.Te poti imbraca cu sandale cind afara sint 20 de centimetri de zapada sau cu jacheta imblanita la 30 de grade pentru ca in lumea lui nu exista paradoxuri.Exista doar niste parinti care traiesc intr-o lume diferita unde trebuie sa ajungi la servici la ora fixa,trebuie sa te speli pe miini dupa ce ai mincat ciocolata si trebuie sa iti schimbi pijamaua inainte de a pleca in oras;si,culmea rautatii,care nu te lasa la desene cind sau cit ai tu chef.

In lumea lui Alex cuvintul NU este special.Cuvintul NU, nu poate veni din afara pentru ca este neauzit.Daca eu spun nu ai voie sa te catari pe pereti este ca si cind nu am spus nimic sau am vorbit degeaba pentru ca peretii vor fii explorati oricum in ciuda a ceea ce spun eu.Daca insa eu spun hai sa te speli pe miini,cuvintul NU devine rege in lumea lui Alex.Cu alte cuvinte lumea mea si lumea lui sint ca doua lumi rasturante-tot ceea ce e bine in lumea mea,e ignorat sau rau in lumea lui si invers.

Intrucit cele 2 lumi paralele interfereaza inevitabil zii de zii (chestie pe care nici un matematician nu o poate explica) de multe ori se lasa cu scintei,tipete sau amenintari
Acum citeva zile venind acasa mi-a zis ca vrea la vecinul sa se joace video games.Am spus nu pentru ca miine mergi la scoala si nu pentru ca un copil de 5 ani nu se joaca video games.Mi s-a spus ca sintem the worsesest parinti din lume (cum ar veni mai rai decit cei mai rai).Iar eu I-am spus ca e cel mai frumos compliment pe care un copil il poate face parintilor lui.Inseamna ca il crestem bine.Si vom ramine asa inca vreo 20 de ani.


Trimite reactia ta
 

danangie
Mami de 3 muschetari!!

Posted 03/04/10 @ 23:19 Reply with Quote
Cam asa se intammpla si la noi. Frumos mai scrii.



S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)
Back to top

ruxandraru
membru incepator

Posted 08/04/10 @ 10:54 Reply with Quote
Tu descrii casa mea! :)))
Mai scrieee!!!
Back to top

natalia_nica
membru junior

Posted 08/04/10 @ 17:30 Reply with Quote
Hi, hi, hi, parca-i al meu!

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)
Back to top

philip
Think more, eat less...

Posted 08/04/10 @ 22:08 Reply with Quote
si lumea lui Philip (5 ani jumate) e exact la fel.
Back to top

anca74
Vincit qui se vincit

Posted 09/04/10 @ 05:23 Visit anca74's Homepage Reply with Quote
Mamitzico, esti super haioasa! Ti-am mai spus-o mai demult, si nu ma sfiiesc sa ti-o mai zic o data.
Mai scrie cand te loveste inspiratia.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
Back to top

columbiana
.

Posted 12/04/10 @ 02:18 Reply with Quote

wow, ce frumos ai scris despre lumea lui Alex, lumea creeata de voi

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Back to top

ni-na
Evoluam sau involuam?

Posted 14/04/10 @ 16:42 Reply with Quote
Lumea lui Alex are niste stalpi puternici de sustinere.Va doresc sa aveti aceiasi putere si in urmatorii ani pentru a deveni un adult creativ,puternic si constant.
Back to top

mamitzica
membru junior

Posted 17/04/10 @ 13:07 Reply with Quote
Multumesc fetele,inseamna ca nu sintem singurii care au asa aventuri zilnice.Intotdeauna ma simt un pic mai bine cind aud ca si altii sint asa.
Back to top

Miriluta
Böse Hexe

Posted 16/06/10 @ 10:42 Reply with Quote
Hei, m-am stricat de ras si mi-am recunoscut casa si viata in descrierea ta. Parca e mai usor cand citesti ca si alti parinti sunt la fel de ''anormali'' ca si tine.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)
Back to top
 
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj