Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 118000
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 55524
3. Bilantz olguta12 49392
4. J D E monica70 39722
5. A murit Laura! craciunitza 30252
6. Un nou inceput...(2) danangie 28720
7. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 25188
8. scrisoare catre mama Picasso 22818
9. Curiozitate! Ana68 22303
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20678

post an entry in your weblog   Jurnalul lui dyonise  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
dyonise
Suflete de cristal si ... despre copiii ALTFEL
Acest mesaj a fost trimis de dyonise pe data de 30/08/2008 la 15:16 .:. 8779  vizionari .. Exista 34 raspunsuri la acest anunt
Nu m-am gandit ca acest text va avea ecou si ca se va transforma intr-o discutie despre copiii speciali. Dar poate ca anumite lucruri trebuia pur si simplu spuse.

Ati auzit despre copii de cristal, nu-i asa? Micile minuni cu ochi limpezi si minte precoce care ne umplu de admiratie si de repect. Un virtuoz al viorii la numai 3 ani. Copii care, la varste la care noi inca ne jucam cu papusile, ne povestesc cu voci subtirele si serioase despre Dumnezeu si depre menirea lor pe Pamant. Am venit aici cu un scop, spun micutii si, privindu-i cum fac obiectele sa leviteze, cum le ies adevarate minuni de sub pensula, aceiasi pensula cu care noi am reusi sa desenam o casuta cu acoperisul stramb ori un patruped cu forma nesigura ( sa fie un catel, sa fie un elefant...?, incepi sa le dai crezare. Poate chiar exista copii de cristal. Poate ca umanitatea urca, prin ei, o noua treapta pe scara evolutiei. Copiii de cristal, copiii indigo, copiii curcubeului, o intraga generatie de fapturi minunate, inzestrate cu puteri de poveste.
In comparatie cu ei, ce suntem noi? Eu, spre exemplu nu imi amintesc sa fi facut nimic iesit din comun ( exceptand ziua in care am introdus doua agrafe metalice in priza si am ramas intreaga ). Nu pot comunica cu pasarile, nu posed darul clarviziunii si nu pot convinge nici macar o pietricica sa se dea mai incolo daramite sa fac obiectele sa zboare prin aer.
Cu toate astea, visez necontenit la o lume curata, despovarata de poluare, fara aglomerari urbane mizere; o lume in care nimeni nu mai moare de foame si in care nu mai suntem nevoiti sa ucidem si nu ne mai este teama ca vom fi ucisi; o lume in care daca vrei sa dansezi, dansezi, daca vrei sa alergi, alergi... daca simti nevoia sa respiri, respiri! Si nu sunt singura. Sunt atatia oameni care isi imagineaza olume mai buna. Si nu de azi, de ieri sau de alaltaieri. Dintotdeauna .
In lipsa capacitatilor paranormale, in lipsa miraculosului si a ineditului noi ne infatisam in fata lumii cu sufletul. Sufletrul nostru de cristal.

Trimite reactia ta
Previous page
# /4  

b.nica
membru de baza

Posted 29/09/08 @ 18:28 Reply with Quote
dyonise,nu cred ca este bine sa inchizi acest subiect de blog.
Sunt desigur multi parinti care afla de pe net sau citesc carti despre copii indigo sau cristal,etc.
Este mai bine sa fie discutata aceasta tema aici unde se regasesc multi parinti, mai mult sau mai putin obiectivi.
Desigur ca te cucereste o astfel de presupunere:copii mult mai evoluati decat altii;de aici exagerari,refulari,controverse si tot asa.
De ce atata timp cat suntem anonimi, cunoscuti doar printr-un nick, sa nu vorbim despre copiii nostri daca observam la ei un comportament ...mai altfel.
Asa cum spunea si Ana Stroe aici un copil cu un comportament ciudat este exclus si parintii dezorientati nu stiu daca au sau nu un copil normal;dar ce este cel mai grav este ca nu se duc la un medic din 2 motive f. serioase:
-unii medici nu au calificare si evalueaza gresit copilul:
-frica sa nu se afle ca este o problema de ordin "psihic" cu copilul.

Back to top

dyonise
membru incepator

Posted 01/10/08 @ 10:00 Reply with Quote
b.nica cred ca ar fi mai potrivit sa fie initiat un nou topic care sa se refere la Copiii de cristal sau la copiii supradotati din zilele noastre, daca sintagma asta e mai corecta.
Back to top

floricfs
nou venit

Posted 27/01/09 @ 13:44 Reply with Quote
eu de mica "vedeam "lucruri inainte sa se intample,cand ma uitam fix la un obiect se strica si tot felul de chestii de genul asta!nu am reusit niciodata sa ma integrez intr-un cerc de prieteni!ma considerau nebuna si ciudata!pana si bunica mea imi spunea mereu ca sunt nebuna!mama nu ma lasa sa privesc cum face mancare ca sa nu i se strice!eu acum sunt mama ...am o fetita de 2 luni care se ridica pentru cateva secunde in fund!!!!!!incearca sa ne imite cand vorbim!(nu spune cuvinte dar scoate sunete care imita tonalitatea vocii noaste!)si ma rog ca ea sa fie un copil normal ca sa nu sufere!!!nu este un dar sa fi special ci este o povara!
Back to top

_noni_
nou venit

Posted 21/09/10 @ 02:02 Reply with Quote
http://www.scientia.ro/biologie/37-cum-functioneaza-corpul-omenesc/687-daniel-tammet-omul-cu-creier-incredibil.html

http://www.scientia.ro/biologie/37-cum-functioneaza-corpul-omenesc/683-kim-peek-omul-cu-memorie-de-elefant.html

http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3422:autistii-sunt-mai-buni-la-rezolvarea-problemelor-decat-non-autistii&catid=55:psihologie&Itemid=87

ca o completare...imi cer scuze, dar nu m-am putut abtine in fata ignorantei unora apropo de autism...
Back to top
# /4  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page