Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117307
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54190
3. Bilantz olguta12 48125
4. J D E monica70 38372
5. A murit Laura! craciunitza 29156
6. Un nou inceput...(2) danangie 27536
7. scrisoare catre mama Picasso 22228
8. Curiozitate! Ana68 21579
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20195
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20168

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Bilantz
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 09/03/2008 la 10:16 .:. 48126  vizionari .. Exista 309 raspunsuri la acest anunt
Sint dezordonata de cand ma stiu. N-am fost niciodata omul care sa faca planuri, tabele, ordine in ganduri sau fapte. Parintii de multe ori mi-au spus ca sint haotica. Gluma familiei- care e mai mult adevar decat fantezie- e ca am fost "planificata" pe o furtuna la Snagov, si de aceea am "iesit" atit de furtunoasa. Tata mereu imi spune ca daca vreau sa vad cum e viata mea, nu am decat sa ma uit in posheta. Nu stiu cum sa-mi descriu geanta. E mai mult desaga, papornitza, geamantan. Colegii de servici m-au votat ca persoana favorita cu care sa fie naufagiati pe o insula. Nu, nu numai pt personalitatea mea superba(si modestia ce ma caracterizeaza), si nu numai pt simtul umorului pe care il posed din abundenta(sanchi), ci si pt simplul fapt ca am putea supravietui cel putin 2 luni cu continutul poshetei mele. Mai nou imi spun Mary Poppins, deoarece nu ar fi surprinsi sa gaseasca si o lampa in geanta mea poznasa.
Si cu toate astea, ma trezesc ca e prima data cand trebuie sa-mi planific viata...sau ce a mai ramas din ea. Nu din dorinta de a face asta. Doar din necesitate.
Nu mi-am batut joc de viata mea. Am fost "cuminte", prima relatie am avut-o la 25 de ani. Nu sint betiva- nici macar bautoare nu ma pot numi, de droguri nu m-am atins niciodata, de fumat m-am apucat - ca o tembela- la aproape 34 de ani. N-am facut rau nimanui, n-am inselat, n-am trishat, nu m-am bucurat de necazul altuia. Mi-am vazut de haosul meu, si mi-am facut deciziile, fie ele si pripite sau gresite, dar fara sa distrug viata altuia.
Am facut greseli destule, dar greseli pt care am platit eu. Nu mi-am inselat sotul niciodata, nu mi-am abandonat familia, nu am dat bir cu fugitii. De lashitate n-am suferit , chiar daca mi-a fost teama cateodata de ziua de maine.
Dar am devenit o mincinoasa. Din pacate, nu stiu cum sa fiu sincera cu sotul meu, cu familia mea. Colegii de servici stiu care e situatia, si nici eu nu inteleg de ce mi-a fost mai usor sa le impartasesc ceea ce se intampla cu mine, cand continui sa-mi mint familia, sa ocolesc adevarul, sa ma ascund de ei. Dar nu stiu cum sa stau cu ei de vorba, sa le spun ce si cum. Stiu sigur ca-mi e frica de reactia lor, de necazul si grija pe care le-as pune pe umerii lor. Mai usor e sa incerc sa o scot singura la capat...
Cred ca mai mult decat orice imi e frica de faptul ca adevarul i-ar distruge total, pe cand eu-de bine de rau- poate,poate pot sa vin de hac situatiei...

Inainte de Craciun, am fost la control, chiar la doctora care m-a ajutat la nasterea lui Alex. De cateva luni nu ma simt in apele mele... Analize peste analize, teste, si tot felul de "pareri"- las' ca totul e ok, dar ca sa fim siguri, hai sa mai facem o analiza." Si-nca una, si-nca una...
Si asa au gasit doua galme pe sanul stang.
-"Nu-s mari. Cate doua monezi de 25 centi"...
Pt. mine sant cat Casa Alba.
-Ce spuneti sa incercam tratament cu radiatii? "Chemotherapy?"
-"Cum sa nu?" Numai cheala nu ajunsesem.
-"Alt tratament mai putin drastic nu exista?"
- "Pai...exista... dar de ce sa luam o sansa?"
-"Pt ca asa sint eu, omul extremelor"

Si uite-asa m-au pus pe "pilule". Radiation pills. Adica..sint oleaca si radioactiva!!! Uite unde era Domnisoara Chernobyl!!! Cel putin nu imi va cade parul, nu voi varsa la ora fixa. Imi pot pastra slujba, viata mea va fi "normala"...pe cat se poate. Si nu trebuie sa spun familiei nimic...inca.
Tratament de 2 ori pe zi, dimineatza si seara, timp de 12 saptamani. Si apoi...cu Dumnezeu inainte.

Nu-mi e frica de moarte. Sincer nu-mi e. In comparatie cu soacra-mea, moartea cred ca ar fi floare la ureche. Dar imi e frica de ce as lasa in urma. Nu imi fac griji pt parinti. Chiar daca sint ingrijorata de faptul ca imbatranesc pe zi ce trece, si sint si bolnavi. O au pe Bleu, ea va avea grija de ei. Nici Bombonelu nu va ramane singur.Ii are pe ai mei, are familia lui. Mai devreme sau mai tarziu si-ar reface viata- dealtfel nici nu as accepta sa nu faca asta.
Singura frica pe care o am in suflet este pt Galusca mea. De ea mi se rupe sufletul, si ma trezesc noaptea plangand in pat. Am visat de-atitea ori prima ei zi de scoala, prima intalnire cu un baiat...ziua in care are sa fie mireasa. Si mereu am fost mai mult ca sigura ca voi fi si eu prezenta...
Nu vreau sa creasca fara mama, chiar daca va fi inconjurata de oameni ce o iubesc si au grija de ea.
Nu vreau sa creasca fara MINE. Eu i-am dat viata, eu am adus-o "aici", e de datoria mea sa fiu prezenta de-a lungul drumului. Eu sint "calauza" ei, bodyguard-ul, aghiotantul.
Cine o sa o ajute sa faca bastonashe? Cine o sa o invete alfabetul? Dar tabla inmultirii? Cand o sa urasca chimia- la fel cum a urat-o si mami a ei, cine o sa ii explice ce si cum???
Cine o sa-i stearga lacrimile cand o sa-i fringa inima primul baiat? Cine o s-o tina de mina prima data cand va pasi in societate? Cine o sa-i spuna despre "the birds and the bees"? Despre pasari si albine? Cine o sa-i explice de unde vin copiii? Cine o sa-i spuna adevarul, ca barza e doar de "umplutura"? Cine o sa o invete sa isi impleteasca parul? Cine o sa-i spuna ca nu e frumos sa dai in baieti- chiar daca e nevoie cateodata?
Si de aceea refuz sa mor. Sa ma las batuta.
Daca nu pt mine, daca nu pt sotul sau parintii mei, pt sora mea, pt EA. Pt bibica mea mica si furtunoasa. Ea are nevoie de mine mai mult decat am eu nevoie de viata mea...

Asa ca acum fac planuri. Nu neaparat de viitor. Dar totusi, planuri.
Bilantzul vietii mi l-am facut. Chiar daca e doar pe jumatate "rezolvat". Dar recunosc cu mana pe inima ca am avut o viata fericita, traita din plin, fara remuscari sau regrete.
Dar inca n-am terminat. Mai am multe de realizat. Si pina una alta, tre sa ma apuc din nou de chimie, ca-s cam uituca din fire. Si maine, poimaine vine Galushca la mine cu intrebarile de baraj...

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT

Trimite reactia ta
Previous page | Next page
# /31  

eLaura
membru incepator

Posted 11/03/08 @ 10:24 Reply with Quote
O sa fie bine, Olguta! Cum sa nu fie? Esti tanara si esti puternica, ai pofta de viata pe care o ai, cine sau ce se poate pune cu-asa ceva? Nu ma pricep la cuvinte, sunt langa tine, pentru tine si cine ti-e tie drag!
Doamne-ajuta!

Laura, mama mandra de Cati drag! :)
Back to top

Vichi
membru incepator

Posted 11/03/08 @ 13:03 Reply with Quote
Mie imi cam vine sa plang putin si nu-mi gasesc cuvintele... Olguta, esti un dar, esti o super fata!
Imbratisare.

Cu drag,
Back to top

ellej
Tornada in actiune !!!

Posted 11/03/08 @ 13:47 Reply with Quote
Imi pare tare rau ca ti se intampla asta. Sper sa treci cu bine peste toate incercarile.

As vrea sa-ti spun sa nu te gandesti prea mult, chiar daca masurile care trebuie luate sunt drastice. Medicii stiu mai bine ce trebuie facut. Pana la urma important e sa traiesti, asa cum zicea si sotul tau, cu peruca, silicoane, cum o fi, dar viata e cea mai importanta. Si sa fii optimista.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Back to top

marinela79
membru junior

Posted 11/03/08 @ 15:10 Reply with Quote
Olgutza, esti o invingatoare si tu stii asta,in adancul sufletului tau stii ca poti sa faci asta.Imagineaza-ti cele doua galme ca pe niste mingiute pe care trebuie sa le rostogolesti afara din tine.O sa reusesti.In astfel de cazuri psihicul are cel mai mare rol.Soacra mea e operata de 8 ani si e optimista si a fost si atunci.asta a ajutat-o cel mai mult.Pt Galushca ta, pt Bombonelul tau care te iubeste mai mult decat orice,... vei reusi.Noi suntem aici sa nu te lasam sa te intristezi....aici e umarul tau pe care poti sa plangi, sa razi,aici sunt bratele care te imbratisaeaza la fiecare postare.Te pup si curaj, va fi bine.

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 11/03/08 @ 15:34 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Uoooffff... nu va multumiti cu cat poate omu'.
Acu' tre sa ii spun si lui sora-mea. Bateti shaua sa priceapa iapa. Bun asa. M-ati facut sa ma simt vinovata, si acu' nu ma mai opresc. Bine, la ora actuala duc tratative cu ea prin email, o pun sa-mi promita ca nu o sa intre in panica- that she won't freak out- si primul ei raspuns inapoi a fost "I am freaking out"..adica deja a intrat in panica. am pus-o sa imi promita ca n-o sa spuna nimic parintilor... dar vaz ca nu a promis...inca.. Uooofffffff... ca grea mai e tacerea asta. De cand ma stiu, sint ca o pupaza-nu tac nici in somn!..cand eram mici, sora-mea m-a botezat PUPU... ca nu-mi tacea gura din 2 secunde... si acum, cand ar fi trebuit sa deschid gura, si sa spun ce trebuie, acum m-am gasit sa fac pe muta.
O trimit si pe Bleu aici... mai usor asa

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT
Back to top

Denisam
blessed mommy

Posted 11/03/08 @ 15:37 Reply with Quote
Olgutza-va fi bine, sunt sigura,mai ales ca tzi-ai luat o piatra de pe suflet(spunindu-i la sotz si va urma si Bleu-da?) si ai ofamilie asa de minunata-iar tu esti o INVINGATOAREE,DAAA-se audee..doar ai razbit pina acuma in America-ok?
TE IMBRATZISEZ CU MULT DRAG--astept vesti bune,am impresia ca te stiu de o viata dupa ce am citit ce ai scris si itzi MULTUMESC MULTT!!! Ai grija!!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Zambeste, si maine e o zi!

Back to top

ELIZA MIRON
membru incepator

Posted 11/03/08 @ 17:12 Reply with Quote
In iulie ajung in Canada, am sa ajung si la Niagara neaparat si tare mi-ar placea sa-mi faci cu mana de pe patrea celalata, s-o vad si eu, macar asa de la distanta, sau chiar sa imbratisez peste granita cea mai puternica si curajoasa femeie din lume! Nu esti lasa deloc!
Back to top

ruxandraru
membru incepator

Posted 11/03/08 @ 17:14 Reply with Quote
Am citit mesajul tau imediat dupa ce l ai postat si am stat pe ginduri pentru ca nu stiam daca e bine sa iti raspund asa cum mi a venit din prima. Adica sa te cert tare, tare de tot. Dar vad ca s au ocupat fetele si au pus la punct treaba cu Bombonelu. Acum mie imi revine sa te cert rau de tot pentru ca ti a dat prin cap sa nu accepti tratamentul cel mai eficient. Da l in masa de par! Uite, eu m am tuns cheala ca asa am avut chef. Tunde te tu inainte de tratament si in felul asta va fi alegerea ta si gata. Fa orice vrei tu, numai profita de sansa imensa pe care o ai sa transformi treaba asta intr un episod scurt si greu din viata ta din care ai iesit invingatoare. La naiba, stii si tu, sint 100% sigura, ca este o boala de care poti scapa fara sa ai probleme in viitor cu doua conditii: sa o descoperi repede si sa o tratezi agresiv. Nu pierde vremea si nu te speria, mai bine infurie te, ia necazul de git si da l de toti peretii. Pentru mine... si nu doar, dupa cum ai citit, ai devenit o prietena, vrei nu vrei astept sa mi raspunzi cind postez ceva, te citesc pe nerasuflate, opiniile tale conteaza, ma faci sa rid, ma faci sa prind curaj. Iar eu sint o femeie din Romania care nu te a vazut in viata ei. Si atunci, iti dai seama cit esti si cit trebuie sa fii pentru Galushca?????????????? iti dai seama ca ea are sansa ca mama ei sa i fie prietena si sprijin??? ca are dreptul sa si paseze, la un moment dat, propriile Galushti tie, care vei fi o bunica nebuna si haioasa, ca sa poata iesi cu Bombonelu ei??? Iti dai seama ca va avea atita nevoie de tine si ca nimeni alta nu i ar putea da nici un sfert din ce ai tu sa i dai????????
asa ca pune mina pe bazuka tratamentelor si fa te bine. nu e un capat de lume, dar ar putea deveni daca te sperii si intri in defensiva. hai sa intram in ofensiva, tu esti capitanul si noi, fetele de pe forum vom fi majorete sau soldati sau ce vrei tu, numai sa fii bine. miliarde de pupici!
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 11/03/08 @ 20:15 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Eliza, daca ajungi la Niagara, sa-mi dai de veste cum si unde, si promit sa vin EU- cu Galushca si cu Bombonelu dupa mine- asta SIGUR, sa ne vedem.
De trecut in Canada, o putem face fara nici o problema, asa ca te rog mult sa imi spui- daca poti si doresti, bine inteles!- din timp, ca sa putem veni. In 3 ore sintem acolo.
Pfoaaaaaaa...de-abia astept



olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT
Back to top

Andrada
Moderator

Posted 11/03/08 @ 20:50 Reply with Quote
Olguta, urmeaza tratamentul agresiv!
Sanatate multa, iti tin pumnii!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Back to top
# /31  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page | Next page