Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117294
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54133
3. Bilantz olguta12 48106
4. J D E monica70 38358
5. A murit Laura! craciunitza 29128
6. Un nou inceput...(2) danangie 27519
7. scrisoare catre mama Picasso 22215
8. Curiozitate! Ana68 21568
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20175
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20142

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Bilantz
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 09/03/2008 la 10:16 .:. 48107  vizionari .. Exista 309 raspunsuri la acest anunt
Sint dezordonata de cand ma stiu. N-am fost niciodata omul care sa faca planuri, tabele, ordine in ganduri sau fapte. Parintii de multe ori mi-au spus ca sint haotica. Gluma familiei- care e mai mult adevar decat fantezie- e ca am fost "planificata" pe o furtuna la Snagov, si de aceea am "iesit" atit de furtunoasa. Tata mereu imi spune ca daca vreau sa vad cum e viata mea, nu am decat sa ma uit in posheta. Nu stiu cum sa-mi descriu geanta. E mai mult desaga, papornitza, geamantan. Colegii de servici m-au votat ca persoana favorita cu care sa fie naufagiati pe o insula. Nu, nu numai pt personalitatea mea superba(si modestia ce ma caracterizeaza), si nu numai pt simtul umorului pe care il posed din abundenta(sanchi), ci si pt simplul fapt ca am putea supravietui cel putin 2 luni cu continutul poshetei mele. Mai nou imi spun Mary Poppins, deoarece nu ar fi surprinsi sa gaseasca si o lampa in geanta mea poznasa.
Si cu toate astea, ma trezesc ca e prima data cand trebuie sa-mi planific viata...sau ce a mai ramas din ea. Nu din dorinta de a face asta. Doar din necesitate.
Nu mi-am batut joc de viata mea. Am fost "cuminte", prima relatie am avut-o la 25 de ani. Nu sint betiva- nici macar bautoare nu ma pot numi, de droguri nu m-am atins niciodata, de fumat m-am apucat - ca o tembela- la aproape 34 de ani. N-am facut rau nimanui, n-am inselat, n-am trishat, nu m-am bucurat de necazul altuia. Mi-am vazut de haosul meu, si mi-am facut deciziile, fie ele si pripite sau gresite, dar fara sa distrug viata altuia.
Am facut greseli destule, dar greseli pt care am platit eu. Nu mi-am inselat sotul niciodata, nu mi-am abandonat familia, nu am dat bir cu fugitii. De lashitate n-am suferit , chiar daca mi-a fost teama cateodata de ziua de maine.
Dar am devenit o mincinoasa. Din pacate, nu stiu cum sa fiu sincera cu sotul meu, cu familia mea. Colegii de servici stiu care e situatia, si nici eu nu inteleg de ce mi-a fost mai usor sa le impartasesc ceea ce se intampla cu mine, cand continui sa-mi mint familia, sa ocolesc adevarul, sa ma ascund de ei. Dar nu stiu cum sa stau cu ei de vorba, sa le spun ce si cum. Stiu sigur ca-mi e frica de reactia lor, de necazul si grija pe care le-as pune pe umerii lor. Mai usor e sa incerc sa o scot singura la capat...
Cred ca mai mult decat orice imi e frica de faptul ca adevarul i-ar distruge total, pe cand eu-de bine de rau- poate,poate pot sa vin de hac situatiei...

Inainte de Craciun, am fost la control, chiar la doctora care m-a ajutat la nasterea lui Alex. De cateva luni nu ma simt in apele mele... Analize peste analize, teste, si tot felul de "pareri"- las' ca totul e ok, dar ca sa fim siguri, hai sa mai facem o analiza." Si-nca una, si-nca una...
Si asa au gasit doua galme pe sanul stang.
-"Nu-s mari. Cate doua monezi de 25 centi"...
Pt. mine sant cat Casa Alba.
-Ce spuneti sa incercam tratament cu radiatii? "Chemotherapy?"
-"Cum sa nu?" Numai cheala nu ajunsesem.
-"Alt tratament mai putin drastic nu exista?"
- "Pai...exista... dar de ce sa luam o sansa?"
-"Pt ca asa sint eu, omul extremelor"

Si uite-asa m-au pus pe "pilule". Radiation pills. Adica..sint oleaca si radioactiva!!! Uite unde era Domnisoara Chernobyl!!! Cel putin nu imi va cade parul, nu voi varsa la ora fixa. Imi pot pastra slujba, viata mea va fi "normala"...pe cat se poate. Si nu trebuie sa spun familiei nimic...inca.
Tratament de 2 ori pe zi, dimineatza si seara, timp de 12 saptamani. Si apoi...cu Dumnezeu inainte.

Nu-mi e frica de moarte. Sincer nu-mi e. In comparatie cu soacra-mea, moartea cred ca ar fi floare la ureche. Dar imi e frica de ce as lasa in urma. Nu imi fac griji pt parinti. Chiar daca sint ingrijorata de faptul ca imbatranesc pe zi ce trece, si sint si bolnavi. O au pe Bleu, ea va avea grija de ei. Nici Bombonelu nu va ramane singur.Ii are pe ai mei, are familia lui. Mai devreme sau mai tarziu si-ar reface viata- dealtfel nici nu as accepta sa nu faca asta.
Singura frica pe care o am in suflet este pt Galusca mea. De ea mi se rupe sufletul, si ma trezesc noaptea plangand in pat. Am visat de-atitea ori prima ei zi de scoala, prima intalnire cu un baiat...ziua in care are sa fie mireasa. Si mereu am fost mai mult ca sigura ca voi fi si eu prezenta...
Nu vreau sa creasca fara mama, chiar daca va fi inconjurata de oameni ce o iubesc si au grija de ea.
Nu vreau sa creasca fara MINE. Eu i-am dat viata, eu am adus-o "aici", e de datoria mea sa fiu prezenta de-a lungul drumului. Eu sint "calauza" ei, bodyguard-ul, aghiotantul.
Cine o sa o ajute sa faca bastonashe? Cine o sa o invete alfabetul? Dar tabla inmultirii? Cand o sa urasca chimia- la fel cum a urat-o si mami a ei, cine o sa ii explice ce si cum???
Cine o sa-i stearga lacrimile cand o sa-i fringa inima primul baiat? Cine o s-o tina de mina prima data cand va pasi in societate? Cine o sa-i spuna despre "the birds and the bees"? Despre pasari si albine? Cine o sa-i explice de unde vin copiii? Cine o sa-i spuna adevarul, ca barza e doar de "umplutura"? Cine o sa o invete sa isi impleteasca parul? Cine o sa-i spuna ca nu e frumos sa dai in baieti- chiar daca e nevoie cateodata?
Si de aceea refuz sa mor. Sa ma las batuta.
Daca nu pt mine, daca nu pt sotul sau parintii mei, pt sora mea, pt EA. Pt bibica mea mica si furtunoasa. Ea are nevoie de mine mai mult decat am eu nevoie de viata mea...

Asa ca acum fac planuri. Nu neaparat de viitor. Dar totusi, planuri.
Bilantzul vietii mi l-am facut. Chiar daca e doar pe jumatate "rezolvat". Dar recunosc cu mana pe inima ca am avut o viata fericita, traita din plin, fara remuscari sau regrete.
Dar inca n-am terminat. Mai am multe de realizat. Si pina una alta, tre sa ma apuc din nou de chimie, ca-s cam uituca din fire. Si maine, poimaine vine Galushca la mine cu intrebarile de baraj...

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT

Trimite reactia ta
Previous page | Next page
# /31  

ELIZA MIRON
membru incepator

Posted 11/03/08 @ 22:34 Reply with Quote
Ah! Cat te iubesc!!! Pe 27 iunie plec spre Montreal si pe 15 iulie ma intorc, in perioada asta o sa ajung si la Toronto, cam pe la mijloc... Sigur am sa tip cat pot de tare!!!
Imi pare rau ca am fost fraiera si am luat viza cu o singura intrare in Canada si nu am cum sa ajung si in partea cealalta.Altadata am sa fiu cu 5 minute mai isteata...
Back to top

desprecopii
Administrator

Posted 11/03/08 @ 23:01 Visit desprecopii's Homepage Reply with Quote
draga mea Olguta. Fii tare. Vei trece cu bine si totul va fi bine. In viata sunt cateva incercari care te incearca pentru a te face mai puternica.
Noi suntem cu sufletul alaturi de tine.

te pup cu drag,
Mirela



Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Back to top

miereamara
Gator Mom

Posted 12/03/08 @ 00:02 Reply with Quote
Olguta fii tare si da-ti cele mai bune sanse de tratament din start (alege varianta agresiva, daca acesta da mai bune rezultate).

Suntem alaturi de tine si iti tinem pumnii! Multa sanatate si putere!

Irina

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album


Back to top

ralualexandrei
Closca sefa

Posted 12/03/08 @ 00:53 Visit ralualexandrei's Homepage Reply with Quote
Sunt aici alaturi de tine si am sa fiu zi de zi pana cand o sa ne spui ca totul e OK.
Back to top

Ana_m
mamica de printzesa

Posted 12/03/08 @ 01:07 Visit Ana_m's Homepage Reply with Quote
Esti minunata . Mereu te-am citit cu placere . Si sunt sigura ca vei lua decizia cea mai buna

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 12/03/08 @ 07:42 (Edited 12/03/08 @ 07:45) Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Cu toate ca sint obosita frinta si lipsita de vlaga, creierul asta mic de bibilica anemica refuza sa se odihneasca.
Asa ca, mi-am adormit "copiii"- Bombonelu si Galushca, si am intrat putin sa ma explic, si in acelasi timp sa ma mai usurez oleaca.
Sfatul cel mai proeminent(sper ca folosesc termenul corect in romaneste!) este "tratamentul agresiv".
Stiu ca am glumit- si inca mai "glumesc"- despre "pletele" mele de haiduc reciclat. Dar sincer, este doar modul meu de a-mi stapani ingrijorarea si spaima. Prea putin ma intereseaza daca-s cheala sau nu. Sau daca voi mai avea nevoie de sutien vreodata. Faptul ca a trebuit sa port sutien de la 13 ani, nu m-a facut sa apreciez "hamul" mai mult. Din contra! l-am urat, il urasc, si-l voi uri cu patima, pina la adanci batranetzi.De multi ani ma bate gandul ca in testament sa adaug o clauza: REFUZ CATEGORIC sa fiu ingropata cu sutien si chiloti pe mine". Uite-asa, ca asa vreau eu. Macar in Rai sa inspaimant "chiriasii", daca pe aici n-am avut nici o sansa, si nu m-a lasat pudoarea.
Multi sint contrariati si speriati de faptul ca nu am ales un tratament mai drastic.Dar chiar asta am ales!!
Am consultat 3 doctori, si toti trei mi-au dat nenumarate variante. Dar toti 3 au fost de acord ca cel mai bun tratament pt mine- pt stagiul in care ma aflu, ar fi "chemotherapy medication". Toti trei mi-au recomandat XERODA ORAL, care nu este altceva decat CAPECITABINE- un medicament care nu numai incetineste cresterea celulelor cancerigene,dar de asemenea micsoreaza tumoarea. In romaneste am impresia ca scriu in malgasha veche, si pt asta imi cer scuze. Dar in engleza ma pot explica mult mai bine, si toate cele scrise mai sus fac mai mult sens pt. "je". Deci...

Capecitabine is used alone or with other treatments/medications to treat certain types of cancer (e.g., of the breast, colon, rectum). It works by slowing or stopping cancer cell growth and by decreasing tumor size.
Puteti fi sigure ca nu m-am pripit, nu m-am grabit, si m-am gandit aproape o saptamana la alegerea pe care am facut-o.Cu toate ca nu par a fi, chiar sint un pacient ascultator si silitor. Nu ma avant fara sa casc bine ochii, nu ma grabesc, si nu aleg calea cea mai usoara. In afara de faptul ca medicamentele imi vor da o oarecare "libertate" si sansa de a trai in continuare o viata "normala"- bine in masura posibilitatilor, ma va ajuta deasemenea sa imi pot continua rolul de mama. Fata de copilul meu am niste responsabilitati, si incerc sa evit complicatiile cat mai mult. Vreau sa nu fiu o epava. La 2 ani si 4 luni pe care-i are Galusca noastra, cred ca ar inspaimanta-o cumplit sa o vada pe "mami, mami" o stafie, o sperietoare de ciori. Dar in acelasi timp, sint lucida indeajuns incat sa-mi dau seama ca nu pot lua o sansa cu sanatatea si viata mea. Asa ca..."urmam" tratament serios si drastic, ca o dama "fina" ce sintem. "Noi" fiind "io"(in caz de v-am derutat cu vorbele mele de 2 lei!).
Realizez ca mai mult bat campii decat ma explic, dar la ora asta, atit ma ajuta materia cenusie. Atit putem, atit oferim, cu "astia" votam, neamule! Oricum, vreau sa va multumesc inca o data. Astazi a fost prima zi cand nu m-am simtit singura. Cu ajutorul vostru mi-am incarcat bateriile.
Mai devreme, Ruxandraru spunea ca fetele de pe DC vor fi "soldateii" mei. Eh, bine...voi sinteti ingerii mei pazitori. Si pt asta n-am sa ma pot revansa niciodata...





olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT
Back to top

MirelaBo
nou venit

Posted 12/03/08 @ 08:40 Reply with Quote
Te iubesc Roxy Foxy.......m-am linistit ca ai putut sa vbesti cu Bombo si sa te descarci de povara..........pup fata, fetele si si daca pot sa spun asa, impreuna o sa trecem si peste asta.Muahhh))))!!!
Back to top

ELIZA MIRON
membru incepator

Posted 12/03/08 @ 09:11 Reply with Quote
Cred in Dumnezeu, dar nu sunt fanatica, nu ma rog in fiecare zi, insa atunci cand am s-o fac ai sa fii in gandurile mele de fiecare data!
Back to top

eLaura
membru incepator

Posted 12/03/08 @ 09:20 Reply with Quote
Aici inger pazitor saluta protejatul!
Multumesc, Olguta! Te admir! Tine-o asa, bine?

Laura, mama mandra de Cati drag! :)
Back to top

buli
zen, zazen

Posted 12/03/08 @ 09:29 Reply with Quote
olgutza, chapeau!
cred ca nu-i prima data cind fac asta in fata ta. cred din tot sufletul ca vei depasi etapa cu barbatia unei "dame fine" si ca vei ride de treaba asta peste ani.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Back to top
# /31  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page | Next page