Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. mamitzica
7. mama42
8. Luciala
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 117324
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 54200
3. Bilantz olguta12 48141
4. J D E monica70 38391
5. A murit Laura! craciunitza 29175
6. Un nou inceput...(2) danangie 27546
7. scrisoare catre mama Picasso 22243
8. Curiozitate! Ana68 21587
9. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 20212
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20180

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Bilantz
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 09/03/2008 la 10:16 .:. 48142  vizionari .. Exista 309 raspunsuri la acest anunt
Sint dezordonata de cand ma stiu. N-am fost niciodata omul care sa faca planuri, tabele, ordine in ganduri sau fapte. Parintii de multe ori mi-au spus ca sint haotica. Gluma familiei- care e mai mult adevar decat fantezie- e ca am fost "planificata" pe o furtuna la Snagov, si de aceea am "iesit" atit de furtunoasa. Tata mereu imi spune ca daca vreau sa vad cum e viata mea, nu am decat sa ma uit in posheta. Nu stiu cum sa-mi descriu geanta. E mai mult desaga, papornitza, geamantan. Colegii de servici m-au votat ca persoana favorita cu care sa fie naufagiati pe o insula. Nu, nu numai pt personalitatea mea superba(si modestia ce ma caracterizeaza), si nu numai pt simtul umorului pe care il posed din abundenta(sanchi), ci si pt simplul fapt ca am putea supravietui cel putin 2 luni cu continutul poshetei mele. Mai nou imi spun Mary Poppins, deoarece nu ar fi surprinsi sa gaseasca si o lampa in geanta mea poznasa.
Si cu toate astea, ma trezesc ca e prima data cand trebuie sa-mi planific viata...sau ce a mai ramas din ea. Nu din dorinta de a face asta. Doar din necesitate.
Nu mi-am batut joc de viata mea. Am fost "cuminte", prima relatie am avut-o la 25 de ani. Nu sint betiva- nici macar bautoare nu ma pot numi, de droguri nu m-am atins niciodata, de fumat m-am apucat - ca o tembela- la aproape 34 de ani. N-am facut rau nimanui, n-am inselat, n-am trishat, nu m-am bucurat de necazul altuia. Mi-am vazut de haosul meu, si mi-am facut deciziile, fie ele si pripite sau gresite, dar fara sa distrug viata altuia.
Am facut greseli destule, dar greseli pt care am platit eu. Nu mi-am inselat sotul niciodata, nu mi-am abandonat familia, nu am dat bir cu fugitii. De lashitate n-am suferit , chiar daca mi-a fost teama cateodata de ziua de maine.
Dar am devenit o mincinoasa. Din pacate, nu stiu cum sa fiu sincera cu sotul meu, cu familia mea. Colegii de servici stiu care e situatia, si nici eu nu inteleg de ce mi-a fost mai usor sa le impartasesc ceea ce se intampla cu mine, cand continui sa-mi mint familia, sa ocolesc adevarul, sa ma ascund de ei. Dar nu stiu cum sa stau cu ei de vorba, sa le spun ce si cum. Stiu sigur ca-mi e frica de reactia lor, de necazul si grija pe care le-as pune pe umerii lor. Mai usor e sa incerc sa o scot singura la capat...
Cred ca mai mult decat orice imi e frica de faptul ca adevarul i-ar distruge total, pe cand eu-de bine de rau- poate,poate pot sa vin de hac situatiei...

Inainte de Craciun, am fost la control, chiar la doctora care m-a ajutat la nasterea lui Alex. De cateva luni nu ma simt in apele mele... Analize peste analize, teste, si tot felul de "pareri"- las' ca totul e ok, dar ca sa fim siguri, hai sa mai facem o analiza." Si-nca una, si-nca una...
Si asa au gasit doua galme pe sanul stang.
-"Nu-s mari. Cate doua monezi de 25 centi"...
Pt. mine sant cat Casa Alba.
-Ce spuneti sa incercam tratament cu radiatii? "Chemotherapy?"
-"Cum sa nu?" Numai cheala nu ajunsesem.
-"Alt tratament mai putin drastic nu exista?"
- "Pai...exista... dar de ce sa luam o sansa?"
-"Pt ca asa sint eu, omul extremelor"

Si uite-asa m-au pus pe "pilule". Radiation pills. Adica..sint oleaca si radioactiva!!! Uite unde era Domnisoara Chernobyl!!! Cel putin nu imi va cade parul, nu voi varsa la ora fixa. Imi pot pastra slujba, viata mea va fi "normala"...pe cat se poate. Si nu trebuie sa spun familiei nimic...inca.
Tratament de 2 ori pe zi, dimineatza si seara, timp de 12 saptamani. Si apoi...cu Dumnezeu inainte.

Nu-mi e frica de moarte. Sincer nu-mi e. In comparatie cu soacra-mea, moartea cred ca ar fi floare la ureche. Dar imi e frica de ce as lasa in urma. Nu imi fac griji pt parinti. Chiar daca sint ingrijorata de faptul ca imbatranesc pe zi ce trece, si sint si bolnavi. O au pe Bleu, ea va avea grija de ei. Nici Bombonelu nu va ramane singur.Ii are pe ai mei, are familia lui. Mai devreme sau mai tarziu si-ar reface viata- dealtfel nici nu as accepta sa nu faca asta.
Singura frica pe care o am in suflet este pt Galusca mea. De ea mi se rupe sufletul, si ma trezesc noaptea plangand in pat. Am visat de-atitea ori prima ei zi de scoala, prima intalnire cu un baiat...ziua in care are sa fie mireasa. Si mereu am fost mai mult ca sigura ca voi fi si eu prezenta...
Nu vreau sa creasca fara mama, chiar daca va fi inconjurata de oameni ce o iubesc si au grija de ea.
Nu vreau sa creasca fara MINE. Eu i-am dat viata, eu am adus-o "aici", e de datoria mea sa fiu prezenta de-a lungul drumului. Eu sint "calauza" ei, bodyguard-ul, aghiotantul.
Cine o sa o ajute sa faca bastonashe? Cine o sa o invete alfabetul? Dar tabla inmultirii? Cand o sa urasca chimia- la fel cum a urat-o si mami a ei, cine o sa ii explice ce si cum???
Cine o sa-i stearga lacrimile cand o sa-i fringa inima primul baiat? Cine o s-o tina de mina prima data cand va pasi in societate? Cine o sa-i spuna despre "the birds and the bees"? Despre pasari si albine? Cine o sa-i explice de unde vin copiii? Cine o sa-i spuna adevarul, ca barza e doar de "umplutura"? Cine o sa o invete sa isi impleteasca parul? Cine o sa-i spuna ca nu e frumos sa dai in baieti- chiar daca e nevoie cateodata?
Si de aceea refuz sa mor. Sa ma las batuta.
Daca nu pt mine, daca nu pt sotul sau parintii mei, pt sora mea, pt EA. Pt bibica mea mica si furtunoasa. Ea are nevoie de mine mai mult decat am eu nevoie de viata mea...

Asa ca acum fac planuri. Nu neaparat de viitor. Dar totusi, planuri.
Bilantzul vietii mi l-am facut. Chiar daca e doar pe jumatate "rezolvat". Dar recunosc cu mana pe inima ca am avut o viata fericita, traita din plin, fara remuscari sau regrete.
Dar inca n-am terminat. Mai am multe de realizat. Si pina una alta, tre sa ma apuc din nou de chimie, ca-s cam uituca din fire. Si maine, poimaine vine Galushca la mine cu intrebarile de baraj...

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT

Trimite reactia ta
Previous page | Next page
# /31  

LoraG76
The nutty squirrel

Posted 10/03/08 @ 08:51 Reply with Quote
O sa fie bine!!! Ca de nu, pun parul pe tine!!! Si fa tot ce poti! Da-l naibii de par, ca-ti creste inapoi...si matusa-mea isi facea griji din cauza asta si uite ca i-a crescut iar...si totul e ok! Si macar as avea si eu ocazia sa te vad cheala....ia partea buna a lucrurilor, ai distra-o de minune pe Galushca cu noua ta "coafura"! Sunt sigura ca o sa iei cea mai buna decizie! Ai grija de tine si de Pishcoata!

Lora, mami de Iustina


Back to top

J G
pescarus

Posted 10/03/08 @ 09:55 Reply with Quote
Olguta, eu te iubesc mult de tot... iti doresc sa fie ok, stiu ca atunci cand esti in cauza e frica mare de tot insa problema ta are rezolvare, statistic, citeste statisticile...
Nici eu n-as spune insa e o greseala, trebuie sa vorbesti cu sotul tau, uite ma gandeam acum la Cristi, asa divortati cum suntem m-ar durea daca n-as sti de asa ceva. Trebuie sa-i spui!
Te imbratisez,
Janina

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Back to top

Sabina
Compozitoarea zapacita!

Posted 10/03/08 @ 10:10 (Edited 10/03/08 @ 10:30) Reply with Quote
Draga mea, o sa-ti spun povestea unor oameni care au fost peste 60 de ani casatoriti.
Spre final, ea s-a imbolnavit de cancer. Nu a spus nimanui, nici nu s-a dus insa la doctor, avea oroare de doctori, era crescuta la paris, venita aici in cel mai negru comunism. Cea mai optimista si vesela persoana din luma, pana so de Ceausescu zicea, (cu humor, desigur) uite, are si el o parte bina, are parul cret
La 2 ani de la primii noduli nora ei s-a imbolnavit de aceeasi boala. Finalul a fost unul prost, in ciuda operatiilor, radiatiilor (chimio n-a vrut sa faca). In 2 ani jumate a fost gata. Chiar vazand toate astea doamna respectiva tot n-a spus nimica.
La final,(qadica la 7 ani de la primele semne) cand incepuse sa se topeasca precum o lumanare, copiii au dus-o fortat la doctor. Au aflat adevarul. Dar sotului doamnei nu i s-a spus absolut nimica. In 2 luni doamna, atunci in varsta de aproape 79 de ani , a murit. Fara a-i fi spus celui langa care a petrecut 60 de ani din viata absolut nimica.
El nu a inteles de ce a amurit ea...
cand a aflat, a fost sinsitru. S-a simtit pe rand, furios ca nu i s-a spus, dar si mai furios ca nu a observat!! A a vut indoieli cu privire la calitatile lui de sot, la cei 60 de ani, desi a fost extrem de devotat familiei, a simtit ca a trait cu capul intre urechi.

Eu ti-am spus povestile astea ca sa vezi ci cealalta fateta a medaliei, sotul tau care te iubeste si care ar dori sa fie alaturi de tine la bine si la greu.
Insa mai presus decat asta e ca tu sa fii sanatoasa, sa lupti, sa invingi.
ma voi ruga pentru voi.


______________

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
______________

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Back to top

Witchie
membru senior

Posted 10/03/08 @ 20:30 Visit Witchie's Homepage Reply with Quote
Olguta,
E nedrept sa duci singura povara asta. Pentru asta avem familie, ca sa nu ne caram singuri toti desagii. Daca sotul tau ar suferi de o boala si nu ti-ar spune, cum ti-ar pica?
Esti in gandurile mele. Stiu ca ai sa reusesti, pentru ca suntem multe cele ce ne vom ruga pentru tine.
Curaj! Si mergi si spune-i macar sotului.
Te imbratisez cu drag!
Ada

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu
Back to top

Denisam
blessed mommy

Posted 10/03/08 @ 21:18 Reply with Quote
OFff OLGUTZA-de cite ori te-am citit am ris cu pofta ,acum plinggg. E ultimul lucru la care m-as fi gindit.DAR TE IUBESC si TE ROG ADUNA-TE,FA tot ce treb pt Galushca si vorbeste cu sotul tau si `cu Bleu- eu zic ca ei o sa te ajute pt mult.
Ma rog pt tine,te imbratisez si tzine-ne la curent,mersi ca mi-ai adus aminte ca treb sa merg si eu la mamografie(avnd in vedere ca bunica a murit de cancer,mama a avut probl cunoduli dar a scapat si fara chimio!!!iar euinainte de sarcini aveam 1nodul)
PUPICI SI FII TARE!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Zambeste, si maine e o zi!

Back to top

adriana
1+1= 3

Posted 10/03/08 @ 23:15 Visit adriana's Homepage Reply with Quote
Draga mea, chiar asa? Oare nu exista posibilitate de inselare?.. Si tratamantul e bun, e cel mai bun???.. Of, parca nu-mi vine a crede...
..
Pune-o pe Galushca sa roage pe Doamne Doamne pentru tine..
Iti doresc sa te faci bine..





Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
Back to top

ralualexandrei
Closca sefa

Posted 11/03/08 @ 04:20 Visit ralualexandrei's Homepage Reply with Quote
Si eu care m-am bucurat ca ai postat din nou,acum plang,plang pt ca as vrea sa lupti cu toate fortele tale,sa te faci bine,sunt atatia oameni care au nevoie de tine,nu-i poti lasa asa,sunt oameni carora prezenta ta ,vorbele tale le-au infrumusetat viata,dar mai presus de toti e ingerul de fata careia i-ai dat viata si alaturi de care trebuie sa fi.
E ciudat ca ma simt atat de apropiata de tine,nu stiu nici eu de ce ,poate ptr ca de cate ori mi-a fost greu te citeam si radeam si viata mi se parea mai frumoasa,poate nu te voi cunoaste niciodata,decat din povesti si poze,insa tu esti acel suflu de veselie pe care eu mi l-am pierdut candva.Te rog sa lupti nu conteaza cum,cu par fara par ce are a face,tot frumoasa vei fi pt ca sufletul iti e frumos.Ma voi ruga pt tine zi de zi chiar daca nu sunt o persoana profund religioasa,dar sper sa conteze la Doamne Doamne.
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 11/03/08 @ 07:57 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Mi-a fost frica sa-i spun Bombonelului meu...
Doua zile m-am tot intors, m-am tot foit. mi-am stors creierii de bibilica, si curaj- cum spune prietena mea Amelia- NEM!
Aseara am fost amandoi cu Galushca la plimbare prin nametzi, am fost si la derdelush cu Amelia, sotul si bebeii lor.. a fost frumos... si in tot timpul asta ma simteam din ce in ce mai vinovata fata de el. Si in gand tot timpul aveam vorbele voastre:"SPUNE-I! SPUNE-I!!!"- buey frate, ce-ti e si cu gura satului- sat care dealtfel imi e tare drag, si care mi-a dat - fara sa realizez- multa putere.
Azi dimineatza am intrat pe Yahoo, si am gasit mesaj de la Mirela- prietena mea draga, care-mi e la fel de pretioasa ca o sora- care ma mushtruluia si ma amenintza cu bataia- chiar daca ea e in Romania, iar eu in America... chiar daca ea are 48 kg cu tot cu bocanci si cu rucsac in spate, iar eu..eh..eu n-am 48 kg, daca nu-i spun ce se intampla.(Bine inteles ca si ea tot de pe DC a aflat). Si mi-am dat seama cum ar fi sa afle Florin- Bombonelu- de la altcineva. Asa cum a spus si Witchie- daca el ar fi bolnav si nu mi-ar spune...cum as reactiona??? Probabil i-as da un motiv in plus sa mearga la urgentza.
Asa ca asta seara, am facut ce ar face orice femeie cu "scaun" la cap(Bine, eu am cateva canapele, dar nu asta conteaza)...l-am trimis la bloguri pe DC, sa citeasca. Daca sint lasha, apai sa fiu lasha pina la bun sfarshit, nu???
Nu mai aparea de sus din podul pe jumatate ars, si ma batea gandul ca nu gaseste blogul cu pricina... Si apare Bombonelu meu... cu intrebarea..."cand aveai de gand sa-mi spui mandro?"..Ah..ca al meu barbatel,NIMENI n-are...M-a intrebat cine stie- i-am spus ca in afara de el- si Mirela- care m-a "prins", nimeni. Iar el de colo... "nimeni, in afara de gagicile tale de pe DC- jumatate din tzara romaneasca".
El incerca sa nu planga, eu incercam sa nu plang, iar Galushca alerga despuiata, in pielea goala printre picioarele noastre, tipand din toti plamanii ca un tatar: "FACEM BAIE ?? FACEM BUBBLE BATH CU MACA? MAMI FACE BAIE CU BEBE? TATI FACE BAIE CU BEBE???" Printre baloane de sapun si ratze de plastic, i-am explicat cum sta situatia, m-a luat in brate si mi-a spus..."O sa fie ok..ai sa vezi tu...iti promit eu ca o sa fie ok".
Deja m-a luat cu "dar de ce nu opereaza acum, sa termine balciul???"
"pai sa ai nevasta fara "balcoane" si plete in vant, dragutzule?"
"eh, lasa...iti cumparam peruci si silicoane".
Ar fi in stare, nebunu'
Rad..dar nu e rasul meu...
Am o frica in suflet cat caciula lu' tata.
Cand ne-am urcat in pat, m-au bagat intre ei, si m-au luat amandoi in brate. Galushca ma mangaia pe fatza, iar el pe par. El cel putin stie despre ce e vorba, dar piticul nostru doar simte ca ceva nu e in regula, si instinctiv incearca sa ma linisteasca. Bombonelu, care de obicei adoarme in cel mult 2 minute, s-a intors si s-a foit vreo 40 minute... Galushca la fel. Eu, dupa o ora m-am lasat pagubasa, si am venit sus sa scriu putin.
Sincera sa fiu, ma simt usurata. ok, ok.recunosc!!! Ati avut dreptate. E mai bine sa ai pe cineva langa tine care sa te ajute sa duci povara sau oful in spate. Dar are el destule pe cap, si fara alte nebunii..dealtfel, de aceea am si tot stat in cumpana cand, cum si daca sa-i spun.
Cel putin acum nu mai trebuie sa ma ascund cand imi e rau, sau cand ma simt slabita, fara vlaga, cand imi vine sa vars totul din mine... Iar optimismul lui e contagios- Slava Domnului!!!
Iar voua nu pot decat sa va multumesc pt...tot. Pt mesajele de aici, pt emailuri, pt sfaturi si vorbele dulci. Eu una nu-s genul de om care stie sau poate sa multumeasca asa cum se cuvine. Dar puteti fi sigure ca atunci cand deschid calculatorul si gasesc mesajele voastre, am pasul mai sprinten, si am senzatia ca pot sa mut muntii si marea.
Ahh...ca am devenit siropoasa. Cred ca de la medicamente mi se trage. Nu-i bai, iese la spalat!
Daca ar fi sa va multumesc la toate, individual, ar insemna ca mai plec din fatza monitorului luna viitoare. Dar puteti fi sigure ca si eu la randul meu- precum "Dark"- v-am salvat mesajele intr-un fishier.. si din ora in ora citesc cele scrise de voi... Am senzatzia ca sint un Trabant-cam ramolit, ce-i drept!, iar voi benzina absolut necesara!
Multzam fain, doamnelor! Sinteti de nota 20!!!


olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE




POVESTEA DREI PISHCOT
Back to top

Ramona J
membru de baza

Posted 11/03/08 @ 08:38 Reply with Quote
Olguta, imi pare tare rau! Ai incredere ca totul va fi bine, fa tratamentul care o fi si asculta de Bombonelu' ca pletele si restul se rezolva!
Ma bucur ca i-ai spus, nu stiu cum de n-ai facut-o pina acum.
As zice sa-i spui si surorii tale.
Sa te faci bine, d-ra Pishcot are nevoie de tine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.
Back to top

adana
membru incepator

Posted 11/03/08 @ 09:12 Reply with Quote
Bravo Olgutza
Ma bucur ca ti-ai facut curaj si i-ai spus lu Bombonelu,vezi ca nu e draqu atit de negru cum pare:)).Vezi ca totul e mai ushor si putin mai roz decit inainte cind ascundeai povara cea grea in tine..
Imi vine sa te iau in bratze si sa te tzuc asa bucuroasa is
De acum cu Dumnezeu inainte,ca el are planuri pt fiecare.Sint sigura ca va fi bine pina la urma..
Asteptam vesti
Back to top
# /31  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page | Next page