un pachet foi placinta 300g ton in ulei o ceapa 2 galbenuse 2 lg lapte 2 lg susan o lingurita de mustar 100g cascaval patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
In foarte putin ulei (daca aveti tigaie de teflon nu se pune ulei) se pune ceapa tocata, putina zeama de lamiie si tonul zdrobit cu furculita, la calit. Dupa citeva min, vreo 5, se ia de pe foc, se adauga 1 galbenus, cascaval ras, mustarul, patrunjel tocat fin, sare, piper. Se amesteca cu o lingura de lemn pina se face o pasta omogena. Umplutura se pune peste foile de placinta, se ruleaza. Rulada se unge cu galbenusul ramas amestecat cu lapte, se presara cu susan se inveleste in staniol si se baga la frigider 30 minute. Se taie felii de vreo 2-3 cm grosime si se pun in tava cu hirtie de copt. Se coc cam 20 min pina devin aurii.