-600g de filet de somon -100g de praz -100g de morcovi -100g de telina-gulie (céleris-raves) -100 g de ceapa mica (échalotes) -salvie -tarhon -50g de unt -sare, piper -4 coli de hirtie sulfurizata (sau folie de aluminiu)
Mod de preparare:
Taiati somonul in cubulete iar legumele in betigase. Faceti sa revina ceapa la foc mic, puneti si celelalte legume la sfirsit si dati la o parte de pe foc. Ungeti cu unt hirtiile sulfurizate si puneti somonul si legumele, iar la sfirsit salvia si tarhonul. Sarati si piperati. Impachetati si inchideti su grija pachetele in jurul continutului. Bagati la cuptorul incins (termostat 6/180°C) timp de 10-15 minute.
Obs:Sosul de vin alb
1 ceapa mica (échalote) 30cl de vin alb sec 20cl de supa 60cl de smintina 50g de unt sare, piper
Puneti ceapa taiata marunt la tigaie si lasati-o pina prinde o culoare aurie. Varsati vinul alb si lasati pe foc pina la absorbtia aproape completa. Varsati apoi supa si smintina si mai lasati putin pe foc. Sarati si piperati.
Mod de servire:
Serviti pachetele individuale acompaniate de o garnitura de cartofi sau de sos de vin alb.