Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Ton in sos de busuioc cu rosii Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Ton in sos de busuioc cu rosii 
Numar portii: 4 
Ingrediente: 4 rosii (Roma)
15g busuioc proaspat
150 ml ulei de masline
2 linguri de otet balsamic
2 bucati ceapa esalota, tocata
2 linguri capere, tocate
4 bucati de ton (cca 250 g)
sare de mare si piper negru proaspat macinat
1 ciabatta (painite italiene)
4 linguri de tapenada de masline negre
Mod de preparare: Decojiti rosiile, eliminati semintele si taiati-le apoi in cuburi mici. Asezati cateva frunze de busuioc suprapuse, rulate in forma unui "trabuc" si cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita taiati busuiocul in fisii foarte subtiri. Intr-o cratita se amesteca uleiil si otetul. Rosiile cubulete, ceapa, caperele si busuiocul se amesteca si ele. Compozitia astfel obtinuta (antiboise) se pastreaza acoperit la temperatura camerei.

Bucatile de ton se usuca pe hartie de bucatarie, si se presara cu sare si piper. Ciabatta se taie longitudinal, si se ung fetele taiate cu 2 linguri de ulei de masline. Jumatatile de paine se taie apoi in sferturi si se aseaza pe gratar. Painea se tine 1-2 minute pe gratar. Rumeniti apoi tonul 2 minute pe fiecare parte pana devine roz. Se pune cate o lingurita de tapenada pe ton. Vasul in care in prealabil am facut amestecul "antiboise" se pune la randul ei pe marginea gratarului, in asa fel incat amestecul sa se incalzeasca usor. Se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper. Sosul final se aseaza in patru farfurii adanci incalzite in prealabil, peste care se aseaza fripturile de ton. Painita pe gratar se serveste aparte langa.

Energie pe portie: 680 kcal/ Proteine 27 g /Grasimi 49 g /Carbohidrati 34 g
 
Mod de servire: Imediat dupa preparare 
Timp de preparare (minute): 15min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1405 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Macrou marinat
» Bors din cap de somn
» Peste in aluat
» Crap la protap
» FISH CAKE
» PACIFIC PIE
» Peste oceanic a la grec
» Somon in papiota (impachetat)
» Somon afumat cu sparanghel
» Penne cu somon afumat
» Frigarui de peste
» Rulada cu ton
» Peste cu mirodenii la cuptor
» Peste la cuptor cu lamiie
» Peste la cuptor cu rosii si usturoi
» Peste la cuptor pe taietei
» Peste umplut cu ciuperci
» Peste cod cu piure de usturoi
» Pasta de peste
» Pastrav prajit
» Macrou cu legume la cuptor
» Pastravi 'albastri' vienezi
» Pastravi cu citrice
» Chiftele din peste cu sos de rosii
» Saiedieh ( Peste cu orez)
» Crap la cuptor
» Rulouri de varza creata cu pastrav
» Cod cu sos de mustar
» Musaca de legume cu peste
» Crap umplut cu ciuperci si orez
» Peste in folie la cuptor
» Sardine in stil Spaniol la gratar
» Hamburgeri din carne de peste
» Pachetele de peste
» Peste gatit pe cedru
» Peste umplut
» Pastrav umplut
» Ton in sos de busuioc cu rosii

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput