-500g peste file,dezosat si fara piele -500g cartofi curatati si taiati cubulete mici -2 linguri patrunjel tocat -coaja rasa de la o lamiie -2 linguri faina -2 oua -o cana pesmet -ulei pt.prajit -sare,piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15' dupa care se scot si se lasa la scurs. Pestele se pune la fiert, acoperit cu apa la foc potrivit;cind apa da in clocot se acopera si se mai lasa 5',dupa cere se scoate si se lasa la racit putin,apoi se desface in bucatele mici. Cartofii se paseaza ca pt.piure si se amesteca cu peste,patrunjel si coaja de lamiie.Din acest amestec se fac 4 turtite care se pudreaza cu faina si se lasa sa stea cel putin 30'. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie;turtitele se dau prin ou si pesmet si se pun la prajit,la foc mediu,5 minute pe fiecare parte.Se scot pe hirtie absorbanta...