o cana faina, 2 lingurite praf de copt, 250g zahar, un pachet unt, 4 lingurite scortisoara macinata, un plic zahar vanilat, 4 linguri de lapte, 4 oua, 2 mere mari sau 3-4 mici.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 grade Celsius. Faina se amesteca cu praful de copt. 200g unt se taie bucatele si se bat cu 200g zahar pina se omogenizeaza bine. Se adauga alternativ cite un ou, faina si laptele (un ou, faina, o lingura de lapte, batind cu mixerul pina se omogenizeaza). Rezulta un aluat moale. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tarta cu diametrul de 26cm. Se toarna aluatul inauntru. Merele se spala si se taie felii, se elimina miezul si semintele. Feliile se aseaza deasupra aluatului in cercuri concentrice. Se amesteca restul de zahar (50g) si zaharul vanilat cu scortisoara. 25g unt se taie bucatele mici si se aseaza deasupra prajiturii, apoi se presara jumatate din amestecul de zahar si scortisoara. Se la cuptorul incins pentru 40 de minute. Se controleaza daca prajitura e coapta (cu scobitoarea). Se presara deasupra restul de zahar cu scortisora si ultimele 25 g unt taiate bucatele mici, se da la cuptor pentru inca 5 -10 minute.