225 gr faina 1 lingura de ulei 1/2 lingura otet 150 gr zahar 1 ou 1 ceasca apa calduta un varf de sare Ingrediente umplutura:
6 mere 50 gr unt topit 150 gr zahar scortisoara 50 gr stafide 50 gr pesmet putin lapte
Mod de preparare:
Se prepara aluatul amestecand bine faina, apa, sarea, uleiul, otetul si oul. Aluatul trebuie sa fie suplu. Se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la cald.
Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete mai mici. Merele se lasa la macerat intr-un castron cu scortisoara, zaharul si stafidele, aproximativ 1 ora.
Se intinde aluatul, se unge cu untul topit apoi se aseaza merele si pesmetul imprastiat peste ele. Aluatul se ruleaza, se unge cu lapte si se lasa in cuptorul incins cca 40 de minute.
Se serveste dupa racire taiat felii si presarat cu zahar pudra, dupa preferinta..
Mod de servire:
Se serveste dupa racire taiat felii si presarat cu zahar pudra, dupa preferinta..