175g faina, plus ceva extra 75g unt, taiat cubulete 1 lingura zahar 1 ou (separat) un varf de sare Ingrediente pentru umplutura:
50g unt 50g zahar 1 ou 50g migdale 450g amestec de fructe de padure (afine, mure, fragi, zmeura, capsuni sau coacaze rosii) putin lapte si zahar pudra
Mod de preparare:
Preparare aluat:
Trece faina prin sita, adauga sarea si folosindu-te de degete incorporeaza untul in acest amestec. Adauga apoi zaharul si galbenusul de ou, amestecand din nou cu mainile pana compozitia se transforma intr-un aluat moale (daca aluatul este prea tare mai poti adauga cateva picaturi de apa).
Aluatul se lasa la frigider pana la folosire, iar cuptorul trebuie incalzit la 180 grade C.
Preparare umplutura:
Amesteca bine untul si zaharul pana la omogenizare, adauga oul, migdalele, si mai amesteca putin.
Dintr-un sfert de aluat intinde o foaie si taie 12 fasii (late de aproximativ 1 cm), iar din restul formeaza bodemul tartei cu ajutorul unui sucitor (ideal este ca forma sa fie rotunda) si aseaza aluatul in tava. Peste acesta toarna umplutura de migdale, aranjeaza fructele de padure si intinde fasiile de aluat sub forma de carouri (nu uita sa le ungi cu putin lapte).
Tarta trebuie sa stea 30-40 de minute la cuptorul incins, sau pana cand aluatul prinde o culoare aurie.
Mod de servire:
Se serveste caldut sau rece presarat cu zahar pudra.