250g faina 1 lingura de zahar 1/2 lingurita de sare fina 225g unt nesarat, taiat in bucati si refrigerat 225g crema de branza, se taie in bucati si se refrigereaza 2 linguri de smantana sau iaurt grecesc Ingrediente umplutura:
3/4 ceasca alune, prajite 1 ceasca de caise din conserva 2/3 ceasca stafide 1/4 lingurita de sare fina Se unge cu:
2 galbenusuri 30g zahar
Mod de preparare:
Pentru aluat: se amesteca faina, zaharul, sarea si se incorporeaza untul pana ajunge de consistenta unor firimituri de paine. Adauga crema de branza si smantana, si amesteca pana se va forma un aluat. Acesta il vei aseza pe o suprafata de lucru presarata cu faina si va trebui impartit in 4 parti egale. Inveleste foecare bucata in folie de plastic si lasa-l la rece 15 minute.
Intre timp, amesteca ingredientele pentru umplutura intr-un procesor de alimente, pana se transforma intr-o pasta.
Scoate aluatul de la rece si intinde dintr-o bucata o foaie in forma de dreptunghi de cca 15 pe 35 cm si 6mm grosime. Intinde pe foaie 1/4 din umplutura. Incepand cu latura lunga, ruleaza aluatul si apasa-l usor pentru a-l aplatiza putin; infasoara ruloul in folie de plastic si mai pune-l la rece alte 15 minute. Repeta procedura cu celelalte 3 bucati de aluat si umplutura ramasa.
Nota: rulourile umplute pot fi inghetate timp de o luna.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 190 de grade C, si pregateste doua tavi cu hartie de pergament.
Taie rulourile in bucati de 3.5 cm, si aseaza-le in tava pregatita. Acum, se amesteca putin galbenusurile si se ung cu o pensula pe bucatile din tava. Se presara zahar si se lasa in cuptorul incins pana prind o frumoasa culoare aurie si devin crocante pe deasupra, aproximativ 25 de minute.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se pot servi.