Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Rugalach auriu Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Rugalach auriu 
Numar portii: 10 
Ingrediente: Ingrediente aluat:

250g faina
1 lingura de zahar
1/2 lingurita de sare fina
225g unt nesarat, taiat in bucati si refrigerat
225g crema de branza, se taie in bucati si se refrigereaza
2 linguri de smantana sau iaurt grecesc
Ingrediente umplutura:

3/4 ceasca alune, prajite
1 ceasca de caise din conserva
2/3 ceasca stafide
1/4 lingurita de sare fina
Se unge cu:

2 galbenusuri
30g zahar
Mod de preparare: Pentru aluat: se amesteca faina, zaharul, sarea si se incorporeaza untul pana ajunge de consistenta unor firimituri de paine. Adauga crema de branza si smantana, si amesteca pana se va forma un aluat. Acesta il vei aseza pe o suprafata de lucru presarata cu faina si va trebui impartit in 4 parti egale. Inveleste foecare bucata in folie de plastic si lasa-l la rece 15 minute.

Intre timp, amesteca ingredientele pentru umplutura intr-un procesor de alimente, pana se transforma intr-o pasta.

Scoate aluatul de la rece si intinde dintr-o bucata o foaie in forma de dreptunghi de cca 15 pe 35 cm si 6mm grosime. Intinde pe foaie 1/4 din umplutura. Incepand cu latura lunga, ruleaza aluatul si apasa-l usor pentru a-l aplatiza putin; infasoara ruloul in folie de plastic si mai pune-l la rece alte 15 minute. Repeta procedura cu celelalte 3 bucati de aluat si umplutura ramasa.

Nota: rulourile umplute pot fi inghetate timp de o luna.

Intre timp, preincalzeste cuptorul la 190 de grade C, si pregateste doua tavi cu hartie de pergament.

Taie rulourile in bucati de 3.5 cm, si aseaza-le in tava pregatita. Acum, se amesteca putin galbenusurile si se ung cu o pensula pe bucatile din tava. Se presara zahar si se lasa in cuptorul incins pana prind o frumoasa culoare aurie si devin crocante pe deasupra, aproximativ 25 de minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se pot servi.
 
Mod de servire: Imediat dupa racire 
Timp de preparare (minute): +30min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1139 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Galusti cu prune I
» Prajitura cu piersici
» Prajitura cu fructe
» Prajitura cu fructe (2)
» Clarfoutis cu Kiwi
» Prajitura insiropata cu mac si pere
» Tarta lenesa cu fructe
» Tarta cu fructe
» Tarta cu fructe (2)
» Tarta cu fructe din compot
» Tarte cu capsuni
» Galusti cu prune (cu faina de porumb)
» Tarta cu fructe (3)
» Prajitura cu mere si scortisoara
» Prajitura frageda cu fructe
» Tarta cu cirese
» Tarta cu fructe de padure
» Tarta cu capsuni
» Prajitura cu prune
» Turnulete cu zmeura si ciocolata
» Turnulete cu zmeura si ciocolata
» Prajitura delicioasa cu afine
» Strudel cu mere
» Rugalach auriu
» Prajiturica cu zmeura si nuca de cocos
» Prajitura cu zmeura
» Tarta cu mango

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput