aluatul: 150g unt/margarina, 3-4 oua (depinde de marime), jumatate cana lapte, jumatate cana zahar, 3/4 cana faina, un praf de copt, 4 linguri de mac, coaja de portocala (arome), zahar vanilat, 2-3 pere (se poate folosi si compot)
Mod de preparare:
Se bate margarina/untul cu zaharul si un plic-doua de zahar vanilat (depinde de cit de dulce iti place). Cind e spuma se adauga alternativ cite o lingura de faina, una de mac, una de lapte, pina se termina ingredientele. Compozitia nu iese prea tare, cam ca un chec normal. Se curata de coaja 2-3 pere, se taie felii destul de grosute si se asaza in tava unsa si tapetata (poate avea orice forma, chiar si o forma de chec e ok). Se stropeste deasupra cu sirop de zahar sau cu sucul, daca folosesti fructe, din compot. Se toarna deasupra aluatul si se da la cuptorul deja incins timp de 35-40 minute, sau pina cind s-a rumenit. Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna.
Mod de servire:
Se taie in forma dorita. Se serveste cu frisca si cu fulgisori de ciocolata deasupra.