500g zahar 500g faina 5-6 oua 1 praf de sare 1 plic praf de copt stins cu 1 lingura otet vanilie, putina zeama de lamaie, coaja de lamaie 250 g margarina sau o cana de ulei 1 pahar de lapte sau apa fructe (visine,cirese,caise sau piersici)
Mod de preparare:
Blatul: Se amesteca zaharul cu paharul de lapte si cu uleiul paina devine o crema albicioasa iar zaharul trebuie sa fie topit. Se adauga vanilia, o lingura de lamaie, coaja de lamiie si se pune faina treptat si ouale(1 lingura -2 de faina, un ou... alternati) pana le cuprindeti pe toate. Se pune praful de copt stins cu otet (stins=se pune praful intr-o ceasca si deasupra se pune otetul..se va forma o spuma..amestecati bine si turnati-o in compoozitie) si praful de sare. Crema trebuie sa fie moale, nu apoasa, dar nici rigida..sa fie ca o maioneza, ca o smintina.. daca e prea apoasa mai puneti putina faina. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna blatul si se niveleaza prin miscarea tavii stinga –dreapta. Deasupra se pun fructe (visine sau cirese) fara simburi sau caise /piersici..caisele in jumatati, piersicile felii...caisele se pun cu coaja inspre blat. Se da la cuptor penteu 40-45 min.
Mod de servire:
Se serveste rece, taiata in romburi sau dreptunghiuri. Se poate pudra cu zahar.