Ingrediente pt blat: - 3 oua - 3 linguri zahar - 2 linguri faina - 1 lingura cacao Ingrediente crema de ciocolata: - 200 gr ciocolata - 4 oua - 100 ml frisca lichida - 3 linguri zahar Ingrediente crema de zmeura: - 200 ml frisca lichida - 2 albusuri - 200 gr zmeura - 100 gr zahar pudra - 1 plic gelatina - 4 linguri gem de zmeura Ingrediente pt decor: - 100 ml frisca - 1 plic gelatina rosie
Mod de preparare:
Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga treptat galbenusurile, faina si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava de 31x21 cm unsa si tapetata si se introduce la cuptor pt 20 min. (eu am facut blatul din 4 oua pt ca aveam tava mai mare) Crema de ciocolata: Intre timp se fierbe frisca lichida cu ouale batute si cu zaharul pana se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se adauga imediat ciocolata rasa. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca (aici eu am pus putina gelatina- mi s-a parut mult prea lichida) Crema de zmeura: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga frisca batuta si zmeura pasata. Se dizolva gelatina in 50 ml apa fierbinte si se toarna treptata in crema cu zmeura, amestecand continuu (eu am dizolvat gelatina de obicei, conform instructiunilor de pe pachet). Peste blatul racit, nescos din tava (eu l-am scos si am pus folie alimentara), se intinde gemul, se toarna crema de ciocolata, apoi se pune crema de zmeura (eu inainte de a pune crema de zmeura, am dat 20 min la frigider). Se topeste gelatina rosie in 50 ml apa fierbinte si se intinde peste prajitura (eu am facut acesta operatiune dupa ce am mai lasat inca 30 min la frigider). Cu tot cu gelatina am mai lasat 2 ore la frigider. Am taiat bucati si am ornat cu frisca.