Blat (pt. o tava 30/20) 6 oua 8 linguri de zahar 6 linguri de faina 2 linguri apa 2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat piersici sau compot de piersici
Mod de preparare:
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se amesteca pana ce compozitia devine tare. Galbenusurile, apa, uleiul si zaharul vanilat se amesteca bine apoi se adauga peste albusuri si se omogenizeaza dupa care se adauga faina si praful de copt. Cand faina e incorporata, compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pt. 30-40min. Blatul se lasa la racit apoi se insiropeaza cu compot de piersici sau sirop(apa, zahar, zahar vanilat). Peste se adauga feliute subtiri de piersica(decojita) din compot sau cruda. Feliutele se asaza una langa alta. Deasupra se pune gelatina.