• 65g ciocolata menaj • 4 oua, separate (albusurile spuma) • 8 linguri indulcitor granulat • 1lingura ulei de floarea soarelui • ½ lingurita de extract de vanilie • 1 lingura brandy • 50g faina cu agent de crestere
Ingrediente pentru umplutura:
• 150g ricotta (cu continut redus de grasime) • 2 linguri de ndulcitor • 300g zmeura (folositi zmeura mai moale pentru crema de ricotta si cea mai frumoasa pentru decor)
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180°C si aseaza o hartie de pergament intr-o tava de 23x30cm.
2. Topeste 50g de ciocolata intr-un bol asezat pe o baie de aburi, amesteca pana se omogenizeaza, lasa ciocolata la racit iar apoi pe rand incorporeaza albusurile spuma, galbenusurile, indulcitorul, vanilia, brandy-ul, si la final faina cernuta.
3. Toarna compozitia rezultata in tava deja pregatita si las-o in cuptorul incins aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a copt se la racit pe un gratar de sarma.
4. Dupa ce blatul e rece, taie 12 forme rotunde (7cm) cu ajutorul unei forme speciale sau chiar un pahar.
5. Rade ciocolata ramasa si amestec-o impreuna cu indulcitorul in ricotta. Piseaza apoi 100 g zmeura (cea mai coapta si moale) si incorporeaz-o in crema de ricotta
6. Acum penru asamblare, aseaza 6 forme taiate pe o farfurie plata, pune cate o lingura de crema ricotta pe fiecare, aranjeaza pe margini zmeura ramasa dupa care aseaza inca o forma presand usor cu mana.
Se servesc pudrate cu indulcitor (sau zahar brun pudra).
Mod de servire:
Se servesc pudrate cu indulcitor (sau zahar brun pudra).