Aluat: 500g faina, 200g unt, 1 ou, 100g zahar, un praf de sare, 1 lingurita lapte sau apa. Jeleul: 200g zahar, 1 pahar de apa, 500g capsuni, 3 foi gelatina. Umplutura: 500g capsuni
Mod de preparare:
Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza repede aluatul. Se lasa doua ore la rece. Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt. Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in tarta peste capsunile crude.