Blatul : 6 oua 140 g zahar 140 g nuci macinate 1 lingura si jumatate de faina 1 praf de copt
Crema :250 g unt, 2 galbenusuri 200 g zahar pudra 1 pachet zahar vanilat(sau un virf de vanilina) 7 linguri cafea concentrata(ness)rece 150 g nuci prajite si taiate(nu macinate)
Glazura: 200 g zahar pudra 2-3 linguri cacao 3 linguri margarina 3 linguri apa zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Mod de preparare:
Blat: Se bat galbenusurile cu zaharul pina cind cresc si se albesc,se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema: Untul se freaca cu zaharul ,se adauga 2 galbenusuri,vanilia,nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).Crema se amesteca pina devine spumoasa si se dauga nucile. Se intinde peste blatul racit.
Glazura: Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita)Se lasa sa dea un clocot ,apoi se ia de pe foc,se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste si se intinde peste crema.