Blat: 6 oua, 200ml ulei, 200ml lapte, 200g zahar, 400g de faina, un plic de zahar vanilat, un plic praf de copt.
Crema: 500g branza de vaci, 200g zahar pudta, un plic zahar vanilat, 200g unt, coaja de la o lamaie, optional stafide.
Mod de preparare:
Galbenusurile, uleiul, laptele, zaharul vanilat se amesteca cu mixerul pana seomogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se amesteca usor cu compozitia de mai sus si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza usor apoi se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor. Crema de branza: branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, untul si coaja de lamaie. Se pot pune si stafide. Se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se umple cu crema de branza.