Aluat: 3 oua intregi, 1 pahar zahar farin, 1 pahar ulei, 1 praf de copt (1 lingurita de amoniac), coaja de la o lamiie, vanilie, 400-500 grame faina.
Pentru crema: 150-200 grame de unt, 25-50 grame cacao, 4-5 linguri zahar pudra sau mijlocul de la caise, gem acrisor, nuca macinata si mirodenii
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina. Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cat mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc. Lipind cate 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtine prin fierberea catorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare. Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvantare se pun in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.
Crema: Untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.