Pentru blat: un cub de margarina biscuiti obisnuiti mere Crema: 1 ou 8 linguri de zahar 8 linguri de faina 1l de lapte ½ pachet de margarina zahar vanilat Pentru ornat: frisca ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o tava mare, (cea de la aragaz), se pune cubul de margarina (~4/5 dintr-un pachet de margarina de 250 gr.),tava se asaza pe foc mic si margarina "se plimba" pana se topeste bine. Se ia de pe foc si se asaza in tava, peste margarina topita, biscuiti obisnuiti sau Braila (vrac), unul langa altul, cat sa acopere tot fundul tavii. Peste biscuiti, se asaza un strat, de un deget grosime, de mere rase si scazute bine de tot (pana nu mai au zeama). Nivelati bine. Peste mere se pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Toate ingredientele se pun la fiert. Cand e calduta se incorporeaza si margarina si vanilia. Se niveleaza si se adauga un strat de frisca. Peste frisca se rade( pe razatoarea mare) ciocolata buna. Se da la rece.