Blat: 8 oua 200g zahar 100g nuca macinata 100g faina o lingurita bicarbonat de amoniu
crema: 120g zahar 100g nuca macinata 4 oua 200g zahar 200g unt un plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
Blatul: 8 galbenusuri se bat cu 200 g zahar. Se adauga apoi 8 albusuri batute spuma, 100 g nuca macina , 100 g faina si o lingurita bicarbonat de amoniu. Se da la cuptorul bine incins. Dupa ce s-a copt si racit, blatul, se taie in doua.
Crema: 120 g zahar si 100 g nuca macinata se pun pe foc pana se caramelizeaza. Se toarna continutul pe un vas uns cu unt sau umezit cu apa rece. Dupa ce s-a intarit, se macina prin masina de macinat nuci si apoi se cerne. Partea mai fina se adauga in crema, restul se foloseste la ornat. 4 oua intregi si 200 g zahar se bat pe aburi pana se ingroasa. 200 g unt se freaca cu un plic de zavar vanilat , se adauga compozitia de oua (rece, incet, cate putin, sa nu se taie) si nuca prajita. Se umple blatul cu aceasta crema.Se pastreaza putin pentru uns pe deasupra si se presara nuca prajita ce a ramas de la cernut.
Mod de servire:
Se serveste rece, ornata cu amestec de nuca si zahar caramelizat.