Aluat: 500 gr faina(alba) 200gr margarina 100 gr zahar 2 galbenusuri putina sare Crema 500g lapte 3 galbenusuri 200 g zahar 3 linguri cu varf de faina de grau 2 pachete zahar vanilat
Mod de preparare:
Blat: Din toate ingredientele se lucreaza repede un aluat care se da la rece doua ore. Cu aluatul obtinut se tapeteaza formele sau forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita de 2-3 ori ca sa nu se ridice la copt, se coc 20 de minute la foc potrivit. Se lasa se se raceasca.
Crema: Se bat ouale cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si faina si se amesteca pe foc domol pana se ingroasa ca o crema, se lasa la racit, apoi se garniseste tarta cu crema si fructe de sezon sau fructe din dulceata.
Mod de servire:
Se serveste rece garnisita cu fructe de sezon sau dulceata.