Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Rigo Iancsi Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Rigo Iancsi 
Numar portii: 0 
Ingrediente: BLAT:
-8 oua
-8 linguri zahar
-bicarbonat
-4 linguri nuca macinata
-4 linguri faina
CREMA:
-2 oua
-150g zahar
-5 linguri faina
-2 cani lapte
-150g unt
-100g zahar vanilat
GLAZURA:
-100g unt
-2-3 linguri cacao
Mod de preparare: Blat:
Albusurile se bat cu zaharul adaugat cate 2 linguri odata,pana se obtine o spuma tare.Se adauga bicarbonatul stins,galbenusurile,nuca si faina.
Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara in care s-a pus hartie ,s-a uns si tapetat cu faina.Pentru ca marginile sa ramana frumoase,se unge numai fundul tavii.Se da la cuptor.
Crema :Se amaesteca ouale cu zaharul.Se adauga faina si laptele,amestecand sa nu se faca cocoloase,apoi se pune la fiert (pe flacara,cu o tabla sub cratita) amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat,se ia de pe foc si se freaca bine,adaugand o bucatica de margarina.
Separat,se freaca untul cu zaharul vanilat,care se amesteca cu crema,cand aceasta s-a racit.Crema obtinuta se intinde bine peste blat.
Glazura:Untul topit se amesteca cu cacaoa si se intinde rapid deasupra cremei.
Se da la frigider.
OBSERVATII:
Taiati prajitura cu un cutit inmuiat in apa fierbinte,ca sa evitati crapare glazurii.
 
Mod de servire: Se serveste rece,presarata cu nuca de cocos,ciocolata rasa sau bombonele decorative si taiata in patrate sau romburi 
Timp de preparare (minute): ~1 ora 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: adi2003 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13947 
Contributie: Veve 
Vizualizari: 3580 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Inghetata falsa I
» Prajitura din pandispan
» Grilas
» Prajitura cu crema de branza
» Prajitura cu mac si nuca de cocos
» Prajitura cu biscuiti si crema
» Prajitura "Valurile Dunarii"
» Cremes
» Prajituri “Caise-piersici”
» Cremes alb
» Tarta cu crema
» Tarta cu frisca
» Rigo Iancsi
» Prajitura cu frisca
» Prajitura cu nuca de cocos
» Prajitura Brath
» Prajitura Mady
» Milch Schnitte
» Prajitura cu nuca de kokos
» Mangomisu
» Cheesecake de Ziua Indragostitilor
» RULADA CU CIOCOLATA

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput