Ingrediente pentru foi: 300 gr. faina, 100 gr. zahar pudra, un praf de copt, 3 lingurite cacao, 2 oua intregi, smantana cat cuprinde (aprox. 100 gr.)
Ingrediente pentru crema de cocos: 6 albusuri, 200 gr. zahar, 150-170 gr. nuca de cocos
Ingrediente pentru crema de vanilie: 6 galbenuse, 250 gr. zahar tos, un plic zahar vanilinat, 4 linguri faina, 400 ml. lapte, 200 gr. unt.
Ingrediente pentru glazura: 100 gr. unt, 3 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Pentru foi, se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se imparte in doua si se intinde fiecare intre doua folii cu sucitorul. Se pune in tava prima foaie peste care se intinde crema de cocos, obtinuta din albusurile batute f. bine cu zaharul si amestecate usor cu nuca de cocos, dupa care se aseaza a doua foaie si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor 30 minute dupa care se lasa la racit.Timp in care se face,
crema de vanilie; se amesteca galbenusele cu zaharul tos vanilia, faina si laptele si se fierbe in bain-marie amestecand mereu pana se ingroasa. Acesta se lasa la racit dupa care se adauga cate o lingura in untul frecat spuma.Crema se intinde uniform peste blatul copt si racit. Deasupra se poate pune ciocolata rasa sau glazura dupa preferinta.
Mod de preparare glazura: Se topeste untul si se adauga zaharul amestecat cu cacao apoi se ia de pe foc si se pun 4-5 picaturi de ulei si 2 picaturi de otet.