80g biscuiti graham sfaramati 85g de migdale macinate 50g zahar 170g unt, topit Umplutura:
896g crema de branza (ricotta, mascarpone sau Philadelphia) 150g zahar 4 oua zmeura piure (reteta mai jos) 325g ciocolata cu 60% cacao, sfaramata 120ml smantana pentru gatit Zmeura piure:
285ge zmeura congelata 50g zahar Ganache de ciocolata (optional):
225g Gciocolata cu 60% cacao, sfaramata 120 ml smantana pentru gatit Garnitura (optional):
zmeura proaspete 225g ciocolata alba, topita pentru decor
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 165 grade C si unge o tava rotunda cu putin unt sau ulei, si acopera fundul cu hartie de pergament.
Preparare blat: amesteca intr-un castron untul topit cu biscuitii, migdalele si zaharul. Pune amestecul in tava pregatita si preseaza-l cu degetele intr-un strat egal.
Preparare piure: intr-o cratita, combina zmeura si zaharul, adu la fierbere si amesteca timp de 3-5 minute, sau pana cand sosul se ingroasa. Apoi se strecoara printr-o sita pentru a elimina semintele si se pune deoparte.
Preparare umplutura: intr-o cratita mica, la foc mic, adu smantana la punctul de fierbere. Da cratita la o parte, adauga ciocolata si amesteca pana aceasta se topeste, cca 5 minute, pana la omogenizare.
Intr-un castron mare, amesteca crema de branza si zaharul pana se omogenizeaza, apoi incorporeaza ouale, cate unul pe rand. Scoate aproximativ 1 1/2 ceasca din acest aluat si pune-l intr-un castron mai mic si adauga 1/2 ceasca piure de zmeura. Amesteca pana se combina. Adauga ciocolata topita in compozitia de branza ramas si amesteca.
Acum toarna peste blatul de biscuiti amestecul de ciocolata apoi cel de zmeura.
Se lasa in cuptorul incins cca 60 - 75 de minute, sau pana cand prinde o culoare frumoasa.
Cand este gata, se lasa la racit, dupa care se intinde piureul de zmeura ramas, se taie inimioare cu o forma si orna cu ciocolata alba topita si zmeura.
Mod de servire:
Cand este gata, se lasa la racit, dupa care se intinde piureul de zmeura ramas, se taie inimioare cu o forma si orna cu ciocolata alba topita si zmeura.