Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Cheesecake de Ziua Indragostitilor Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Cheesecake de Ziua Indragostitilor 
Numar portii: 2 
Ingrediente: Blat:

80g biscuiti graham sfaramati
85g de migdale macinate
50g zahar
170g unt, topit
Umplutura:

896g crema de branza (ricotta, mascarpone sau Philadelphia)
150g zahar
4 oua
zmeura piure (reteta mai jos)
325g ciocolata cu 60% cacao, sfaramata
120ml smantana pentru gatit
Zmeura piure:

285ge zmeura congelata
50g zahar
Ganache de ciocolata (optional):

225g Gciocolata cu 60% cacao, sfaramata
120 ml smantana pentru gatit
Garnitura (optional):

zmeura proaspete
225g ciocolata alba, topita pentru decor
Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 165 grade C si unge o tava rotunda cu putin unt sau ulei, si acopera fundul cu hartie de pergament.

Preparare blat: amesteca intr-un castron untul topit cu biscuitii, migdalele si zaharul. Pune amestecul in tava pregatita si preseaza-l cu degetele intr-un strat egal.

Preparare piure: intr-o cratita, combina zmeura si zaharul, adu la fierbere si amesteca timp de 3-5 minute, sau pana cand sosul se ingroasa. Apoi se strecoara printr-o sita pentru a elimina semintele si se pune deoparte.

Preparare umplutura: intr-o cratita mica, la foc mic, adu smantana la punctul de fierbere. Da cratita la o parte, adauga ciocolata si amesteca pana aceasta se topeste, cca 5 minute, pana la omogenizare.

Intr-un castron mare, amesteca crema de branza si zaharul pana se omogenizeaza, apoi incorporeaza ouale, cate unul pe rand. Scoate aproximativ 1 1/2 ceasca din acest aluat si pune-l intr-un castron mai mic si adauga 1/2 ceasca piure de zmeura. Amesteca pana se combina. Adauga ciocolata topita in compozitia de branza ramas si amesteca.

Acum toarna peste blatul de biscuiti amestecul de ciocolata apoi cel de zmeura.

Se lasa in cuptorul incins cca 60 - 75 de minute, sau pana cand prinde o culoare frumoasa.

Cand este gata, se lasa la racit, dupa care se intinde piureul de zmeura ramas, se taie inimioare cu o forma si orna cu ciocolata alba topita si zmeura.

 
Mod de servire: Cand este gata, se lasa la racit, dupa care se intinde piureul de zmeura ramas, se taie inimioare cu o forma si orna cu ciocolata alba topita si zmeura.

 
Timp de preparare (minute): +15min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1890 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Inghetata falsa I
» Prajitura din pandispan
» Grilas
» Prajitura cu crema de branza
» Prajitura cu mac si nuca de cocos
» Prajitura cu biscuiti si crema
» Prajitura "Valurile Dunarii"
» Cremes
» Prajituri “Caise-piersici”
» Cremes alb
» Tarta cu crema
» Tarta cu frisca
» Rigo Iancsi
» Prajitura cu frisca
» Prajitura cu nuca de cocos
» Prajitura Brath
» Prajitura Mady
» Milch Schnitte
» Prajitura cu nuca de kokos
» Mangomisu
» Cheesecake de Ziua Indragostitilor
» RULADA CU CIOCOLATA

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput