Clasa a II-a * 2012-2013 * (4)

Clasa a II-a * 2012-2013 * (4) | Autor: szivarvany

Link direct la acest mesaj

*Clasa a II-a*

[1], [2], [3]


*Clasa I*

[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], {8},[9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]


Structura anului scolar 2012-2013

Semestrul I
•17 septembrie 2012 (luni) - 21 decembrie 2012 (vineri) - > cursuri;
•5 noiembrie (luni) - 11 noiembrie 2012 (duminica) - > vacanta pentru clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar; ceilalti copii continua cursurile;
•22 decembrie 2012 (sambata) -13 ianuarie 2013 (duminica) - > Vacanta de iarna.

Semestrul al II-lea
•14 ianuarie 2013 (luni) - 5 aprilie 2013 (vineri) - > Cursuri;
•1 (luni) - 5 aprilie (vineri) - > Saptamana "Scoala Altfel";
•6 aprilie 2013 (sambata) - 13 aprilie 2013 (duminica) - > Vacanta de primavara;•14 aprilie 2013 (luni) - 21 iunie 2013 (vineri) – Cursuri.
•Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2013.
•Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 14 iunie 2013.
Vacanta de vara
22 iunie 2013 (sambata) - 8 septembrie 2013 (duminica).Bibliografii:
clasele I-II
www.bizoo.ro/usermedia/downloads/sale_specs/366383_1266878657.pdf" target="_blank">cls.a III-a
cls.a IV-a

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Multumesc de primire DidiAlex.
Fata mea e in clasa a II-a si are 8 ani. Poezii nu au avut niciodata de invatat, decit citeva cintecele la muzica. Nu stiu sa-ti spun cite ore fac de mate si de limba mat. ptr. ca am vazut ca in caz de carnaval folosesc si alte ore ca sa confectioneze costumul, nu numai cele de lucrari practice. Pe urma merg deseori la plimbare si mai au si un proiect ptr. rezolvarea conflictelor care le maninca citeva ore bune pe saptamina. Proiectul asta era necesar ptr. ca se bat in timpul orelor chiar si cu inspectoarea de fata. Chiar astazi in timpul orelor, de fata cu invatatoarea fata mea a fost luata in suturi (peste sold si coaste) de un coleg, ptr. ca nu i-a soptit solutia temei.
Eu sint f. dezamagita.
O seara placuta
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Buna dimineata,
Am si eu un baietel in clasa a II-a aici, in Grecia, are 7 ani si jumatate si m-as baga si eu in vorba cu voi.
Va citesc de catva timp, chiar ma intereseaza cam ce se face la scoala in Romania.
Ei fac la scoala 9 ore de limba si 4 de matematica /saptamana. Personal, la matematica mie mi se pare putin. Acum au inceput impartiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bine ai venit, Aldebaran!
Deci in Grecia se face impartirea la clasa a II-a? Wow, chiar ca sunteti avansati desi faceti tot 4 ore de mate/sapt, ca si in Ro. Sa inteleg ca baiatul a invatat si tabla inmultirii, nu?
Cat priveste nr de ore pt limba, 9 ore e mai mult ca in Ro, dar probabil e necesar. Ii place la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Salutari mamicilor,
vad ca tot noi sintem cei mai in urma: socoteli pina la 20, niciodata nu au facut o compunere, niciodata nu au avut o poezie de invatat. Nu stiu cite ore de mate sau de limba fac ptr ca sint semnalate decit orele speciale (tip: sport, muzica, lucrare practica, religie). Nu stiu daca orele restante se impart in mod egal sa
Nu daca fac mai mult mate sau limba materna.
Noi sintem in Elvetia si mi se pare extrem de lejer programul.
Mamica din Grecia: e bine ca fac tabla inmultirii deja; si pe vremea mea se facea in clasa a II-a si n-a murit nimeni de asta. Mai degraba ma inspaiminta discutiile mamelor care spun: eu nu-mi fortez copilul sa faca anumite calcule care sint in programa anul asta. Le poate invata si la anul. Pai da, dar cu riscul sa ramina repetent (si asta se intimpla f. rar) sau cu riscul ca toata clasa sa bata pasul pe loc la infinit. Ca aici nu e timp ptr. cei mai avansati, ritmul e dat de cei din urma. Si uite asa am ajuns si noi la mai bine de jumateate de an scolar in clasa a II_a facind doar socoteli pina la 20 si pooate reusim sa terminam si literele de mina.
Vad ca In Romania mamele vorbesc de Olimpiade in clasa a II-a. Aici nu exista ptr. clase asa de mici.
Vad ca in Romania mai sint copii care se bucura ptr. o nota mare sau ptr. un calificativ f. bun. Aici problema e alta:"a fi sau a nu fi...promovat".
O zi buna tuturor
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna mamici
ma inscriu si eu
Alex e in clasa a II-a, in Bucuresti.
Am citit doar ultimele pagini din capitolul anterior, inca mai citesc.

Am aflat (tot intreband copilul din dotare) in ultimele saptamani ca in afara de cunoasterea mediului, abilitati practice si religie, singurele materii pe care le studiaza copilul meu la scoala sunt matematica si romana. Mai mult matematica.
Nu muzica, nu optionale, nu sport. Matematica.
Sincer, ca una care a terminat facultatea de matematica cu nota super mare, gasesc ca atata matematica la clasa a 2-a nu poate decat sa strice.

Vre-un sfat cum as putea sa "reintroduc" orele normale in program?
Nu vreau sa ma transform in Rambo si sa nimicesc pe nimeni, dar mi-ar place sa mai aud si de niste activitati mai creative decat 345-180, si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Multumesc de primire, fetelor
Liviana, da, au facut tabla inmultirii,noua ne-a dat un pic de furca dar acum o stie bine. Au trecut la impartiri, dar fac lucruri simple.
Va traduc o probl, tema pt acasa:"maria vrea sa imparta 16 flori in 4 vaze, cate flori trebuie sa puna in fiecare vaza, in mod egal"
As pune o poza cu o pagina din cartea de mate a baiatului, dar nu stiu cum se procedeaza....
La limba, mie mi se pare greut, fac deja gramatica, declinari, cazuri. Gramatica nu e grea, insa ortografia mi se pare ingrozitoare. Eu, insa, nu am studiat limba ca la scoala, vorbesc limba bine, dar sa nu ma pui sa scriu.
Sistemul aici se cam seamana cu cel romanesc,desi temele pt. acasa sunt putine, nu ca in Ro. Se da importanta la mate si limba, restul e cam pierdere de timp. Sport la scoala nu se face serios, pur si simplu ii scoate la joaca. Eu il duc la inot de 3 ori /sapt.
Mai fac cunoasterea mediului, muzica si ceva activitati artistice dar nu la nivel serios. Astea-s materiile de cls II.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

MariaG,
nu fac sport in clasa a II-a ?
Nici muzica ? (eu oricum as da in schimb ora de muzica pe aia de mate, sint fire mai practica ...)
Dar asa e si in alte scoli din Romania si din Bucuresti?
Atentie: stiu ca prin Italia le taiase din orele de sport; ziceau ca daca vroiau sport trebuia platit. dar cred ca numai inanumite scoli sau localitati, depinde de buget.
Sportul e important mai ales acum cu atitia copii cu obezitate..
La noi se face 3 ore pe saptamina !!!iar mai incolo vor face si inot si patinaj, plus bicicleta. Da, trebuie sa aduca bicicleta la anumite ore de sport.
In sfirsit sportul se face extrem de serios.
Ramine mate si limba pe care le vad rau de tot. Nici vorba de gramatica pina acum, daca nu au facu nici macar o compunere .... Pai trebuie inca sa termine literele de mina.
Am uitat sa spun: facem si ore despre mediul inconjurator, dar astea nu sint semnalate in orar de cite ori pe saptamina.
Va urez o zi placuta
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Alba, dar ce flowe power e la voi....parca nici asa nu e bine. Mi se pare super derutant ca nici macar orarul sa nu-l stii clar.

Maria, bine ai venit! Sa inteleg ca nu are in orar muzica, optionale si sport, sau le are dar sunt neglijate in folosul celorlaltor materii?Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Multumesc de primire

Au materiile in orar, au si calificative si mediile incheiate, dar nu le fac. Fac matematica. Fi'miu are deja o reactie tipica la scoala: nu vreau la scoala ca iar facem matematica.

Sport nu fac pentru ca "n-au sala de sport".
Si nu vorbim de o scoala din cocotatii din deal ci de o scoala cu staif din Drumul Taberei.
Ieri la sport au stat in banci si au colorat.

Problema mea este ca au, ca urmare, probleme constante de disciplina: copiii se alearga prin clasa, pe holuri, se mai imping unii pe altii, se mai lovesc. Mai ales al meu alearga.
Dar nu stiu ce solutii sa-i mai ofer. Mi se pare nerealist sa cer unui baiat de 8-9 ani sa stea pur si simplu 4 ore, eventual si in banca.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

La noi orarul e orar, foarte foarte rar s-a abatut doamna de la el si asta numai cu acordul pustimii... astia de la fiimiu din clasa (cu el in frunte) ar fi in stare sa mearga la director sa semnaleze acest aspect, mai ales daca s-ar sari peste o ora de sport.
Au trecut la forme geometrice la mate si ieri erau la Primavara...Ba au facut si o compunere de ma tot intreb de pe unde s-a inspirat fiimiu ca tare frumoasa e!

La engleza sunt la that/this/these/those, la cunoastere la "de ce au nevoie animalele"...la muzica, deja i-am luat al doilea caiet, ca primul e pe sfarsite, l-a umplut deja de cantecele...ieri imi spunea ca le-a povestit Doamna de note ...de portativ, la sport...se rostogolesc pe saltea. Cam atat! Temele sunt rezonabile, suplimentar lucram doar daca vad ca are ceva neclaritati... Si-a luat de la biblioteca Vrajitorul din OZ (citise o varianta adaptata)...daca vedeti cum arata, cred ca am citit-o si eu...la vremea mea, in '65 a fost tiparita. L -am pus sa intrebe la Biblioteca daca au si carticele in engleza, pt incepatori, n-au...cica i-a zis doamna bibliotecara sa citeasca intai in romana si pe urma sa caute carti in engleza!
Merge in continuare incantat la baschet si , mai nou, la Karate, ...am eu un of cu o scoala de engleza, insa o sa ii dedic discutie separata.
... la Cunoastere au de facut calendarul acela cu vremea pe o saptamana... l-au facut si anul trecut, a nis si a fost ger fix in saptamana aia, acum ploaie si nori...niciun pic de variatie :)

Mergi la inceput