Clasa a II-a * 2012-2013 *

Clasa a II-a * 2012-2013 * | Autor: szivarvany

Link direct la acest mesaj


[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], {8},[9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]


Structura anului scolar 2012-2013

Semestrul I
•17 septembrie 2012 (luni) - 21 decembrie 2012 (vineri) - > cursuri;
•27 octombrie (sambata) - 4 noiembrie 2012 (duminica) - > vacanta pentru clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar; ceilalti copii continua cursurile;
•22 decembrie 2012 (sambata) -13 ianuarie 2013 (duminica) - > Vacanta de iarna.

Semestrul al II-lea
•14 ianuarie 2013 (luni) - 5 aprilie 2013 (vineri) - > Cursuri;
•1 (luni) - 5 aprilie (vineri) - > Saptamana "Scoala Altfel";
•6 aprilie 2013 (sambata) - 13 aprilie 2013 (duminica) - > Vacanta de primavara;•14 aprilie 2013 (luni) - 21 iunie 2013 (vineri) – Cursuri.
•Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2013.
•Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 14 iunie 2013.
Vacanta de vara
22 iunie 2013 (sambata) - 8 septembrie 2013 (duminica).Bibliografii:
clasele I-II
www.bizoo.ro/usermedia/downloads/sale_specs/366383_1266878657.pdf" target="_blank">cls.a III-a
cls.a IV-a

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Deja se simte miros de vacanta!!!
Cred ca fiica-mea a cam obosit...asta-i valabila si pentru mine!La dictari mai mananca cate o litera sau mai pune cate un "i" unde nu trebuie!
Azi a fost foarte incantata ca a terminat si ultima tema din caietul special de scriere!
Bafta in continuare tuturor..mamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Daca a manca litere e semn de oboseala, atunci vin si eu cu una bucata de indragostit aiurit. Eu zic ca e neatentie, mai ales ca la el se manifesta si la transcris. Sper sa fie mai bine in viitor. mai are probleme cu unele litere - d cu t, s cu j - pe care uneori le inverseaza.
Il intreb astazi cum a fost la scoala...super mami, am fost la teatru (adica teatrul a venit la ei), am dat 9 goluri la handbal (fac handbal la sport...acum nu stiu cum o fi handbalul asta), am luat maimutica la engleza ( asta e de bine, cel mai bine) . Bine mami, si la romana, la matematica ...A, pai astea nu prea ma intereseaza, ca le stiu deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Si la noi se simte oboseala. Am terminat abecedarul si suntem la recapitulari finale la matematica.
Azi si-a trantit in ghiozdan caietele si penarul si a sifonat rau de tot caietul de mate. Oare se poate calca cu fierul de calcat? A mai incercat cineva asa ceva?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca scrie cu "pix minune" nici sa nu te gandesti!. Va disparea tot ce a scris. Daca scrie cu cerneala obisnuita, merge. De ce nu pui ceva greu peste el si sa-l lasi asa ceva vreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Ubi, nu stiu daca se poate calca cu fierul, adica teoretic se poate...numai sa ai grija la cerneala cu care a scris copilul, citisem pe aici, mai demult, ca , cel putin in cazul pixului de sterge singur, de la caldura (extrema) se sterge/dispare scrisul (partial, banuiesc) iar de la frig (temperaturi extreme) reapare ceea ce s-a sters.
Mai bine incerci sa il presezi cu ceva...
Si al meu le arunca in ghiozdan, parca ar da la cos! Am observat insa ca revin repede la forma initiala, raman doar usor sifonate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Da, l-am pus la presat...dar ma gandeam sa dau cu fierul macar pe paginile albe...In sfarsit...bine ca suntem la final de an scolar. Multam mult de raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:


Tiusca , super, si al meu e tot Abecedar. In ce se imbraca Abecedarul tau? Noi am primit o pelerina de la Doamna si urmeaza sa ii fac litere din hartie autocolanta , spe sa le pot lipi pe pelerina. Mai ne zicea Doamna de o esarfa (de genul celor avute de primari, prinsa de la umarul drept la soldul stang) pe care sa scrie abecedar...numai ca nu prea ar sta pe pelerina...Plus un coif cu ABC pe el...fiimiu n-are nicio grija, ii place ca pelerina il face sa semene cu Harry Poter.
Chiar sunt curioasa voi cum va imbracati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Fetita mea merge maine in excursie, va dati seama ca numai la asta-i sta capul de o saptamana. In rest asteptam si noi (cred ca mai mult eu) vacanta ca m-am/ne-am saturat si de teme si de trezit dimineata. Abia astept sa se odihneasca, doar la inot va mai merge.
Habar nu am daca a terminat cu evaluarile, daca mai dau vreun test pe la ceva.
Se pregatesc si ei de serbare, presimt ca va fi cam lunga pentru gustul meu, eu sunt antiserbari total; mi se pare un stres in plus sa invete la foc automat acum nu-s' cate cantece si poezii, pentru ce? Sa-mi demonstreze mie ca ce, ca stiu poezii si cantece? eu stiu ce stie, stiu cat stie, stiu ce evolutie fantastica a avut anul asta si nu o sa mi-o demonstreze serbarea...ea micuta deja e stresata ca nu zice cu nu-s ce intonatie nustuiu ce versuri si a mai venit cu inca doua cantece de invatat. As fi preferat sa fie doar premiere si atat.
Prin filme, ce-i drept, ca nu cunost direct alte sisteme de invatamant, am observat ca serbarile anuale se fac cu participarea voluntara a copilasilor..care vrea, se inscrie in peiesa scolii, pe la dansuri, care nu, aleluia, spectator...eu nu stiu de ce-i obliga pe toti. Oare cati ani o sa mai dureze serbarile astea??

Asteptam si manualele sa vedem in ce stare/hal arata, sa pe care trebuie sa le cumpar din ele.
In rest...de-ar veni vara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Azi avem test sumativ la romana si luni la matematica.
In final caietul arata acceptabil dupa ce a stat la presat. Din pacate foile indoite sunt cele scrise, nu cele albe (Murfy nu a fost nebun cand a emis legile!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Buna dimineata!

Anka,al meu va avea o pelerina,pe care o sa lipesc litere si un joben,probabil din carton,pe care la ideea ta,o sa scriu si eu ABC.
Eveline sunt in asentimentul tau,legat de serbari,de cand era la gradi am aceleasi sentimente,din fericire serbarile la noi,au fost scurte.Asa imi doresc si eu,cum este in filme.si sper sa ajungem sa traim si noi "vremuri"d'astea.Eu il am si pe cel mic,pe care trebuie sa-l car cu mine la serbare si sigur iar se plictiseste si o sa-mi scoata peri albi.Cartile se dau acum,la sfarsitul anului?
Pupici

Mergi la inceput