Clasa a II-a * 2012-2013 * (4)
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Dar ce de genoflexiuni se pot face si n sala de claaa sau mersul piticului :-) aoleu !
Nicio extrema nu e buna, asta e sigur. Nici sa prinda sictir, nici sa nu parcurga materia.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena Olivia
Urgent: Pentru ochisorii IONELEI
alba68 spune:
Pai, uite acum am in fata orarul fetei. Sint specificate orele de sport, activitatile creative (lucru manual), muzica, religia. Atit. Limba straina nu facem; la anul va fi. Nici informatica. Stiu ca fac cite ceva despre mediul inconjurator, dar in orar nu e scris. Data viitore la sedinta voi intreba cite ore de mate si cite ore de limba mat. au. Interesant ca nici un parinte nu a intrebat asta la sedinta. Eu evit sa mai intreb ca parca as fi o extraterestra. Continui sa zic ca sint in urma cu materiile si toti zic ca nu e adevarat. Ma mir ca invatatoarea le citeste povesti in clasa cind ar putea sa citeasca ei insisi, dar alte mame zic ca asa trebuie. De fapt fata imi zice ca citesc pe silabe si asa de incet ca le-ar trebui prea mult timp. Asa ca nu mai zic nimic.
Daca e sa-mi mut fata in Romania, cred ca ar pune-o direct la clasa pregatitoare.
Lectii nimic, nimic. Of, ce lenevie o sa se puna pe copiii astia.
Anul trecut de exemplu am intrebat-o pe o mama cu copilul mai mare cind vor primi manualele. Incepusem de vreo 2 saptamini si nu primisem manuale. Aceasta mama mi-a zis: pai, MI SE PARE ca nu au manuale. Nici nu era sigura daca aveau manuale sau nu. De fapt pina in clasa a V-a inclusiv nu exista manuale.
Asa e la noi
O seara placuta
A.
Anka74 spune:
Inca nu ma hotarasc unde sa ma mut...in Grecia sau in Elvetia?!
Maine fiimiu are autodictare "Primavara" de V Alecsandri.. mie asta mi se pare cel mai greu, pana acum. El se descurca!
Aldebaran spune:
haha, Anka, sigur nu vrei in Grecia...si nu scoala ar fi problema...
Maine au ora de compunere, data trecuta au avut de facut descrierea scolii lor si el nu a reusit sa termine. Mi-a spus doamna ca in loc sa scrie se juca si cauta nu stiu ce in ghiozdan.
La noi problema cea mare e lenea, sa nu-l pui dom'le sa scrie mai mult de 2 randuri ca e jale.
In schimb vad ca nu zice nu la citit carti. I-a luat doamna pe toti la biblkioteca scolii si au ales carti. El a luat una cu Asterix si Obelix.
Ii mai plac f mult si cartile cu Geronimo Stilton. Povestile niciodata nu i-au placut, nici cand era mic.
Corina
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MariaG Sport nu fac pentru ca "n-au sala de sport". |
E cumva scoala 197?
mina spune:
Nici la Matei in scoala nu e o sala de sport adecvata, doar o sala de clasa transformata pe care o folosesc prin rotatie. Asa ca in sezonul rece, din 2 ore de sport pe saptamana, una e de stat in clasa si jucat sah. Bun si ala, ce sa mai zicem, bine ca nu se transforma in romana sau mate si tot raman copiii cu ceva in plus.
Oricum, se pare ca suntem printre cei norocosi, orarul se respecta, cu foarte rare exceptii. Ceea ce ma bucura, mi-aduc aminte cu groaza din copilarie cand faceam cate 3-4 ore de mate pe zi atunci cand considera invatatorul ca nu am fost suficient de cuminti sau silitori. Asa ne pedepsea, privandu-ne de orele de sport, desen, lucru manual....
Lali spune:
Bine ati venit, fetelor !
Aldebaran, si al meu baiat citeste Geronimo Stilton, in germana insa. Adevarul e ca sunt niste carti super-distractive, m-am uitat si eu aseara mai mult in una din ele, cea cu vacanta si e haioasa rau.
Baiatul meu are la germana un caiet special pe care l-au invelit si decorat pe coperta si care se cheama Soricelul cititor (Lesemaus). In el scriu cand termina cate o carte titlul, autorul, personajele, un scurt rezumat si un desen sau ceva lipit la tema. Ieri a completat prima data in caiet si era tare mandru de ceea ce a facut.
La romana vor incepe sa citeasca Aventurile lui Habarnam, adica vor trebui sa citeasca ei un anumit numar de pagini acasa si vor avea o ora pe saptamana cand vor povesti sau desena ceva din ce au citit.
Deci noi citim in paralel, pe noptiera lui se afla mereu o carte in romana si una in germana. Insa a inceput sa-si aprinda lumina seara dupa ce se se baga in pat si ne spunem noapte buna, ca sa citeasca pe furis. Bun obicei, veti spune. Da, bun, insa sunt seri (ca ieri de exemplu) cand uit de acest lucru si se culca pe la 11 noaptea. Cine trage de el dimineata ? Eu !
In rest la mate sunt in programa, e OK, iar ei fac pe bune si muzica si sportul si desenul si activitatile practice. La muzica invata deja putina teorie pe langa flaut si cantece, la sport are un "exercitiu" pe care l-a repetat si acasa ca nu prea ii iesea rostogolirea in spate si lumanarea, la desen picteaza cu mare drag iar la activitati practice ba lipesc, decupeaza diverse, fac mancare, au cusut nasturi, etc.
MariaG spune:
Nu fac in clasa pentru ca "transpira, se ridica praf si miroase urat" (de la dna invatatoare citire)
Faceau pe terenul de tenis (acoperit cu balon iarna) si s-au plans parintii ca se ridica zgura si vin copiii cu zgura in par/haine. In plus, trebuiau sa iasa afara din scoala ca sa ajunga la "balon" si a venit sezonul gripelor peste noi si au concluzionat parintii ca din cauza trecerii catre "balon" au racit copiii. O fi, nu stiu. Ai mei n-au mai racit de primavara trecuta (Doamne-ajuta!)
Avem sala de sport proaspat construita din fonduri europene - nu se foloseste pentru ca "n-are utilitati" - zise doamna directoare.
Nu stiu ce inseamna, si de ce.
Aveau anul trecut o sala de clasa transformata in sala de sport in care facea cam o data pe luna sport (cum le venea randul). Anul acesta, din cauza ca avem sala de sport nou-nouta, vechea sala de sport a fost transformata in biblioteca (lucru bun, nu neg).
Asa ca pana la primavara/vara stam in banci si jucam portocalele, mai facem demonstrativ niste incalzire (nu prea multa sa nu transpiram) si coloram. Ocazional facem matematica.
Cum copiii sunt copii si au nevoie sa se miste, sa alerge, sa consume energia specifica varstei, se alearga in pauze printre banci.
claujo nu, e 172
Cu cititul am trecut si eu dintr-o extrema in alta: de unde nu puteai sa te apropii de el cu o carte, acum n-ar mai face nimic altceva. Nu mai vrea sa se culce, nu mai vrea sa faca teme, nu mai vrea sa iasa afara sa se joace. Duc munca de lamurire in fiecare seara pe tema asta.
Si mi se pare absurd sa-i spun "Da' mai lasa cartea aia!" dupa ce i-am varat sub nas o gramada de carti ca poate i-o place si lui una.
E, om gasi si noi drumul spre echilibru pana la urma.