Clasa a II-a * 2012-2013 * (4)
Raspunsuri - Pagina 3
szivarvany spune:
La noi se respecta orarul, nu de alta, dar copiii au orarul afisat in clasa si nu se poate schimba nimic, chiar doamna ne-a spus :-)
Sport se poate face gratuit dupa ore, baschet, pe categorii de varsta, in sala scolii sau este aerobic cu 3 lei / ora :-) Sau inotul in cadrul unui program sprijinit de primarie (75 lei / luna x 2 zile / saptamana cu transportul asigurat). Dar ... nu toata lumea profita :-) Menitonez ca stem la o scoala mica de cartier, fara fitze.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena Olivia
Urgent: Pentru ochisorii IONELEI
alba68 spune:
szivarvany, mi se pare chiar f. bine la voi.
De fapt acum, vorbind cu voi, mi-am dat seama ca eu nu stiu cite ore au de mate si de limba, ptr. ca in afara materiilor speciale e lasat locul liber. Eu am renuntat sa fac comparatii si sa ma minunez; asa e aici si trebuie sa ma adaptez eu, nu ceilalti. Socul cel mai mare l-am avut cind am aflat ca nu au manuale. Lucreaza cu fise care sint de fapt fotocopii de prin manualele italiane (in cel mai bun caz) sau din alte carti care nu sint manuale si deci nu au trecut prin aprobarea unui minister si despre care as avea anumite dubii, incepind de la scrierea anumitor litere de mina. In diferitele fise am vazut o litera "k" facuta in doua moduri distincte, unul dintre care era ciudat rau, nu semana deloc cu litera k. Adica pe fisa era scrisa litera k iar ei pe urma trebuiau sa faca 2-3 rinduri cu aceasta litera. Pacat ca in alte fise avea o forma diferita. De aia zic mai bine un manual uficial aprobat de minister.
In rest cind va aud ca vorbiti de compuneri de o pagina sau doua...pentru noi nu exista asa ceva. Pina acum nu au facut compuneri deloc.
Si stiu de la copiii mai mari ca pina in clasa a V-a nu le dau lectii acasa. Am auzit insa de la alte mame ca din clasa aVI-a de cind incep cu profesorii, se schimba situatia: multe lectii si separarea copiilor in functie de rezultate. Nu stiu ce inseamna ptr. ei multe lectii; probabil ca cine nu a facut deloc lectii acasa timp de 5 ani, pe urma le vine greu sa se obisnuiasca.
Acum i-am zis fetei sa faca ceva la mate din manualul romanesc (chestie de 10 minute) iar raspunsul a fost :oooooooooooooo, noooooooooooooooo !!!!
Si e una dintre primele din clasa (daca nu chiar prima) dar ce folos sa fii prima din clasa intr-o asa clasa.
O zi buna tuturor
A
antoemma spune:
Vad ca se discuta despre materia studiata.
La noi, la germana, au de la inceputul clasei a doua ore de compunere, gramatica, dictare, lectura. Acum invata conjugarea verbelor, au lectii in care invata cuvinte noi, le trec in caiet, fac propozitii cu ele... Pentru copii care nu vorbesc in familie limba germana, asa cum e cazul la noi, mi se pare ca este deja destul de greu, dar vad ca totusi copiii au o putere mare de adaptare si nu se plang. Pentru gramatica au un caiet special realizat de doamna invatatoare, cu fise de lucru si exercitii diverse.
La cunoasterea mediului au invatat despre animale vertebrate si nevertebrate iar pentru astazi au avut de realizat un referat in care sa povesteasca diverse lucruri despre un animal vertebrat: descrierea, hrana, mediul, particularitati, etc. A mea si-a ales pinguinul imperial.
La muzica au invatat foarte multe cantecele iar in ultimele doua ore au invatat instrumentele muzicale pe grupe: intrumente de suflat, de percutie, etc. Au invatat sa le recunoasca dupa sunetele produse si vad ca nu s-au oprit la instrumentele clasice ci au discutat si despre unele mai putin cunoscute. Acum pregatesc si un cantec pentru carnaval.
Sport fac si ei in clasa cand e frig (miscari de gimnastica) dar ieri au iesit in parc pentru ca era deja mai cald.
Va spuneam ca au o fisa in care scriu zilnic ce au citit si mirarea mea acum este ca prefera sa citeasca in germana. Daca o pun sa aleaga ce vrea sa citeasca intotdeauna alege o carte in germana, nu mai prea vrea in romana.
Una peste alta, mie mi se pare ca fac destul de multe si nu as vrea deocamdata sa invete tabla inmultirii sau sa faca impartiri. Ar trebui sa exersam mult si nu prea mai este timp. dar nici sa invete acum adunari pana la 20 nu mi se pare prea in regula. Dar daca asa e sistemul... si cei din Elvetia o duc mai bine decat noi, probabil ca nu e atat de rau sistemul asta. Dar, voiam sa mai intreb, la ce varsta sunt copiii in clasa a doua in Elvetia? Poate ei incep scoala mai devreme
Aldebaran spune:
Buna dimineata
Ieri iar a facut-o lata fi-miu, nu si-a terminat compunerea in clasa. Au avut de scris pe scurt, cum si-au petrecut ziua de nastere.
El si inca cativa nu au terminat, asa ca doamna nici nu le-a luat caietele la corectat.Zice ca nu a avut timp, dar eu stiu ca ii e lene sa scrie mult(ce zic eu mult, ca in juma de pagina termina).
Nu stiu ce sa-i fac sa nu i se para scrisul o corvoada. Daca ar putea sa le spuna pe toate pe dinafara ar fi perfect pt el, ca de stiut stie.
Cred ca ar fi tare fericit la scoala in Elvetia...
Mereu il amenint ca il trimit la scoala in Romania, sa vedem ce face atunci cu atatea teme.
Corina
Mada spune:
Corina, daca crezi doar ca ii e lene, habar nu am cum sa-ti spun sa
procedezi, dar daca el oboseste si deja i se pare mult (juma de pagina) poate ca ar trebui sa faceti exercitii de tip dictare sau transcriere
acasa (din orice text vrea el), in fel asta isi formeaza deprinderea de
a scrie un pic mai repede si mai mult intr-un timp mai scurt.
Zic si eu... si poate o mic recompensa pentru un text mai lung.
La Ilinca sportul se face, dar e cam debandada la ora aia, prof nu prea reuseste sa-i struneasca...
Au si sala micuta, dar este, azi o sa faca afara, dar si cand era zapada ii scotea afara, eu ma bucur ca stau la aer.
Matematica ne da dureri de cap in continuare
alba68 spune:
Antonemma,
scoala se incepe la 6 ani; au 8 ani in clasa a doua, iar cu noua lege mi se pare ca vor intra la scoala in toamna decit cei care au implinit 6 ani pina in 31 iulie. Deci cei nascuti in august vor merge la 7 ani.
Mi se pare enorma diferenta intre ce faceti voi si ce facem noi, cu toate ca vedeam si eu diferenta cu ce am facut eu la scoala la virsta ei. Totusi pe vremea mea olimpiadele se faceau din clasa a V-a (mi se pare ca nu erau in clasele elementare).
Vad ca sint copii ambitiosi, care se bucura de o nota mare. Aici important e sa fi promovat.
Nu cred ca faptul ca scoala e asa de blinda a dus la bunastaerea Elvetiei, aud ca elvetienii insisi vad o delasare a scolii in comparatie cu trecutul. Pe urma cita importanta are studiul atunci cind un copil are deja viitorul asigurat (din rendita). Nu sint toti asa, dar destui. Pe urma expertii IT care sint pe aici, multi sint romani. Multi din doctorii de aici nu sint elvetieni, deci multi licentiati provin din afara. Voi vedea diferenta cind vom trece in clasa a VI-a, atunci se vor amesteca clasele si se va vedea nivelul adevarat al unui copil. In sensul ca cine este acum intr-o clasa de nivel scazut, chiar daca e primul in clasa, comparat cu copiii din alte clase e mai slab. De aceea cred ca aceste concursuri sint bune, ca sa se vada de ce e capabil copilul comparat si cu altii din alte clase sau alte scoli. Am o fata tare buna, inainte sa incepem scoala din curiozitatea ei a invatat literele aproape singura si e f. curioasa. Dar vazind ca s-a obisnuit fara lectii nu ar rezista fata mea sa faca 1 jumatate de ora de lectii in fiecae zi, probabil o face o zi sau doua, dar pe urma nu ar mai face. Daramite ca altii din clasa a doua in Romania care aud ca fac si 2 ore de lectii pe zi. Eu as fi multumita cu 10-15 minute in fiecare zi, dar nu vrea sa faca, ptr. ca stie ca ce-i dau eu e facultativ, nu e dat de invatatoare.
O zi buna tuturor
A.
Aldebaran spune:
La noi se incepe la 6 ani cls I,adica toti nascuti in anul respectiv, indiferent daca sunt nascuti in ianuarie sau decembrie. Mi se pare aiurea, unii, saracii de ei, nici nu au implinit 6 ani cand incep. Baiatul meu e nascut in august 2005, asa ca e cam la mijloc.
Dar sigur e mai lejera scoala aici decat in Ro. Concursuri mai dau in clasa, mai mult pe post de test, nici vb de ce aud ca se intampla in Ro. Teme relativ putine si usoare, zic eu. Daca se tine serios de ele, in juma de ora le termina pe toate.
Mada, e vb de lene la noi, e clar. Deocamdata e pedepsit, nu are voie sa se joace la calculator.
Corina
numaieu spune:
Buna ziua tuturor ,
Am vrea sa intram si noi in randurile voastre .Pitica mea este in clasa a doua .
Ii place tare romana si pana de curand adora si matematica ....acum o detesta .A prins din zbor cum este cu inmultirea si (sunt tare mandra de ea )un pic din impartire, din aprilie vor incepe asa timid cu ele.
Ii plac si celelalte materii , si i-ar place si sportul,muzica , desenul si lucru manual daca le-ar face .
Legat de teme ....in general cam 8-9 exerciti si probleme pe zi si la mate si la romana doar de pe auxiliare . Ei nu lucreaza aproape deloc de pe manuale.
Ce ma bucura este faptul ca vinerea este zi de lectura , in ziua respectiva doar citesc povesti si le discuta .
Cam atat pe moment despre noi .....revenim mai pe seara pentru completari daca este nevoie .
manuelacrina spune:
La multi ani de Martisor ! pentru toate doamnele si domnisoarele !
Bun venit in grup noilor mamici cu scolerii lor ! ... interesant sa aflam si noi despre ce si cum invata copiii de aceeasi varsta pe alte meleaguri ...
Cum vi s-au parut subiectele la Congurul Matematician de ieri ? ... mie mi s-au parut usoare, dar mandra mea tot a dat-o-n bara la cateva ... din neatentie ... aplica logica buna si greseste la 6+3 ... asta e, invatare de minte ...
O zi frumoasa !
Naty spune:
La multi ani, fetelor!
manuelacrina a mea a numarat gresit ; a gresit 4 subiecte in total.
La noi se respecta orarul, nu s-a intamplat niciodata sa nu faca sportul, chiar daca au o sala mica.