6 lingurite cu varf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu varf zahar, 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smantana 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca, cacao pentru ornat .
Mod de preparare:
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smantana si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pana acesta se incorporeaza in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscotur,i asezate unul langa altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Mod de servire:
Se tine o zi la frigider sa se patrunda piscoturile. Se serveste rece.