6 lingurite cu varf de cafea o sticluta cu esenta de rom romaneasca sau 1/2 de sticluta nemteasca 400g piscoturi Savoyardi (sunt speciale pentru Tiramisu) 4 oua 7 linguri cu varf zahar 500g (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500g smantana 24% grasime 2 plicuri de praf de frisca cacao pentru ornat.
Mod de preparare:
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smantana si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve în lapte) si se mai bate cu mixerul pana se încorporeaza praful de frisca în spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si compozitia se introduce în congelator. Se adauga esenta de rom în cafeaua racita. Se înmoaie scurt piscoturile în cafea, unul cate unul. Se tine o secunda piscotul în cafea, caci altfel se înmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm înaltime, în care sa încapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul langa altul (tava de friptura e perfecta). Se aseaza un strat de piscoturi în tava. Se întinde jumatate din crema preparata, dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi si deasupra se întinde restul de crema. Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai; Se tine o zi la frigider, ca sa se patrunda piscoturile.