300g zahar, 5 oua, 250gr lapte, 60gr gelatina, 300gr frisca, fructe confiate sau din dulceata, 1/ conserva de ananas, (eu folosesc cirese confiate,ananas ,taiate marunt), esenta de migdale si vanilie.
Blat: 1 pachet piscoturi de sampanie
Sirop: Siropul de la conserva de ananas Pentru ornat: 300 gr frisca felii de kiwi, ananas, cirese, fulgi de ciocolata...etc
Mod de preparare:
Se tapeteaza o forma de tort cu folie de alimente. Se aseaza piscoturile de sampanie pe fundul si pe marginile formei (pe margini in picioare), se stropesc cu sirop(sa nu se inmoaie). Se inmoaie gelatina in lapte. Se amesteca ouale intregi cu lapte si zahar. Se adauga gelatina desfacuta bine si se fierbe la foc mic amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Se lasa la temperat. Intre timp se bate frisca (300 gr). Dupa ce s-a temperat se amesteca cu fructele taiate, esenta si frisca batuta. Se toarna in forma de tort tapetata cu piscoturi de sampanie si se da la rece. Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou, se imbraca in frisca(celelalte 300 gr). Cu ajutorul unui pos cu spritz, se decoreaza cu fructe. Obs. Gelatina se poate pune la muiat in lapte cat sa o acopere, de cu seara.