-5 oua -o cana zahar -200ml ulei -1 pliculet zahar vanilat -1 lingurita amoniac stins in otet sau zeama de lamaie -faina cat cuprinde -2 linguri cacao -4-5 linguri nuca macinata -esenta de rom -zahar si nuca de cocos
Mod de preparare:
Ouale se bat spuma cu zaharul.Se adauga uleiul,zahar vanilat,amoniac si faina cat sa iasa o coca nu foarte vascoasa.Se lasa aluatul sa se odihneasca un minut. Se ung palmele cu ulei si se fac bile cit o lingurita plina. Bilele se aseaza in tava, la distanta de 2 cm intre ele si se coc la foc potrivit (200 grade), dar sa nu se rumeneasca foarte mult pe deasupra. Cind sunt reci, se scobesc usor cu ajutorul unui cutit.Aluatul obtinut se amesteca cu un borcan de gem de caise, in care se mai adauga cacao,nuca macinata si esenta de rom. Cu aceasta compozitie se umple fiecare bila scobita si se lipesc doua cite doua. Pentru colorare, folosesc coloranti din comert.
Mod de servire:
Se servesc dupa ce s-au rostogolit prin zahar si nuca de cocos.