225g unt moale plus inca 3 linguri 2 si 1/4 cesti de zahar 3 cesti de faina 1/4 lingurita de scortisoara 1/8 lingurita cuisoare 1/2 cana cacao 3/4 ceasca alune de padure sau nuci (maruntite foarte bine) 225g ciocolata de buna calitate migdale
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 175C si pregatiti formele de Madeleine (sau nuci) cu putin unt. Intr-un castron mare, amestecati bine untul (225g) cu zaharul, iar in altul, incorporati faina, scortisoara, cuisoarele, pudra de cacao si nucile/alunele. La final acesta se adauga in compozitia de unt si zahar, amestecand bine.
2. Cu ajutorul degetelor luati putin aluat si presati in formele deja pregatite (aluatul sa fie la nivelul bazei formei). Apoi se pot coace la cuptorul incalzit aproximativ 20 de minute. Se lasa la racit complet.
3. Acum topiti ciocolata si inmuiati jumatate din forma de Madeleine in aceasta, asezati-le pe o hārtie de pergament si aranjati cate patru migdale "ghearele", cat timp ciocolata este īnca umeda. Se lasa sa se usuce complet.