135g unt nesarat 80g de zahar pudra 80g zahar brun 1 ou ½ lingurita esenta de vanilie 190g faina ½ lingurita de sare ¼ lingurita de scortisoara ½ lingurita de bicarbonat de sodiu 100g afine uscate 60g ciocolata alba chips-uri (fulgi)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170°C si se pregatesc 2 tavi unse cu unt si foi de pergament.
Folosind un mixer electric amestecati bine untul impreuna ambele tipuri de zahar, apoi incorporati oul si esenta de vanilie.
Cerneti impreuna faina, sarea, scortisoara si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati amestecul in compozitia de unt treptat, pana cand se formeaza un aluat. La final incorporati afinele si ciocolata.
Rupe bucati de aluat (aproximativ 2 linguri ca marime) si rulati-l in bilute pe care le asezati in tava deja pregatita (cu spatiu intre ele deoarece se intind in timpul coacerii) si presati foarte putin.
Se lasa in cuptorul incins cca 15-20 minute sau pana cand prind o culoare frumoasa aurie. Cand sunt gata se lasa la racit 10 minute, apoi se pot impacheta frumos si sunt gata.