100g alune macinate 375g faina 1 ou(galbenusul) 200g unt 50g zahar pudra 2 linguri de cappuccino(pudra) 1 lingurita de cacao 1 pachetel zahar vanilat Pentru decorare: 1 galbenus 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se bate bine galbenusul cu zaharul pudra si untul, se adauga cappuccino dizolvat intr-o lingura de apa, se adauga cacaoa si faina putin cate putin si se amesteca bine. Se adauga alunele, se framanta bine aluatul(se mai pot adauga esente, in functie de preferinte). Se acopera aluatul si se lasa 30min la rece apoi se intinde pe o suprafata usor pudrata cu faina, trebuie sa aiba grosimea de cca. 3,4mm. Se fac diferite forme cu sablonul. Se face o glazura dintr-un galbenus si doua linguri de lapte si se ung biscuitii Se pun la cuptorul in prealabil incins si se lasa aprox. 15 min. (cat mai sunt calzi, se pot trece si printr-o glazuta alba: se bate un albus de ou, bine de tot, pana se incheaga, adaugand din cand in cand putin zahar pudra, apoi sea glazureaza biscuiteii cu el)