pt aluat: 1 kg faina 4 galbenusuri 3 linguri untura 200 g Rama sau unt smantana cat cuprinde (cat mai grasa) 1 praf de copt stins cu zeama lamaie pt umplutura: 300 g nuci macinate se fierb cu lapte (300 ml) si zahar - MULT zahar, sa fie foarte dulce fiertura !!!, sa fie ca o pasta, apoi se pune dupa gust rom, multe stafide, zahar vanilat (pt 2 rulade) 450 g mac macinat fin (3 rulade) se fierb cu lapte (400 ml) si zahar - la fel, MULT zahar, sa fie foarte, foarte dulce la gust!!!, apoi se adauga stafide, coaja rasa de la 2 lamai, zahar vanilat.
Mod de preparare:
Nuca si macul se fierb cu lapte si mult zahar. Se framanta foarte bine, un aluat fraged si se imparte in 5 parti egale. Din aluat, se intind foi foarte subtiri si se intinde pasta de nuca, respectiv mac si se ruleaza. Se pun in tava si se ung cu ou. Ca sa fie uniform puse stafidele, mai bine le presari cand ai intins crema peste aluat. Iese cu atat mai gustosa cu cat intinzi mai subtire aluatul. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Eu le pun separat pe fiecare in cate o fasie de hartie de copt sa nu se lipeasca. Se lasa la 180 grade cca 1 ora si 15 minute.
Mod de servire:
Se lasa in tava pana la racire, apoi se scot pe tava incet, sa nu se rupa si se feliaza.